“Nezgodno je ići u zemlju koja je protjerala vašeg ambasadora” - Volim Podgoricu

“Nezgodno je ići u zemlju koja je protjerala vašeg ambasadora”

Nezgodno je posjetiti zemlju koja je protjerala vašeg ambasadora i označila ga personom non grata, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić odgovarajući na pitanje o pozivu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da posjeti Crnu Goru.

Kako je objavio portal Nova.rs, poziv da dođe u zvaničnu posjetu Crnoj Gori premijerka Srbije je dobila prije mjesec dana i na njega do danas nije odgovorila. Pozadina svega je kako se može zaključiti iz odgovora, to što Crna Gora nije poništila odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.
Brnabić je navela da je na insistiraje predsjednika države Aleksandra Vučića ukinuta odluka Vlade Srbije o protjerivanju crnogosrkog ambasadora iz Srbije.
“Mi smo na taj način pružili ruku Crnoj Gori sada očekujemo da se ruka pruži nama. Imamo u vidu njihov poziv i hvala im “, navela je kratko Brnabić u Skupštini Srbije.
Nakon pisanja Nova.rs da premijerka više od mjesec dana ne odgovara na poziv premijera Crne Gore da dođe u zvaničnu posjetu, predsjednik Srbije je gostujući na TV Prva juče rekao da Brnabić ne može da ode Crnu Goru, jer, kako je naveo, nema ko da je dočeka.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com