Osumnjičena za pljačku u kući Aca Đukanovića: Tužilaštvo mi podmeće da sam krala da bi vratila kockarske dugove - Volim Podgoricu

Osumnjičena za pljačku u kući Aca Đukanovića: Tužilaštvo mi podmeće da sam krala da bi vratila kockarske dugove

Ana Pešukić je reagovala na navode optužnice protiv nje, u kojoj se tvrdi da je upravo zbog dugova Krstoviću krala zlato iz kuće biznismena Aleksandra Aca Đukanovića.

Kako ona tvrdi, nikada u životu nije vidjela Igora Krstovića, a kamoli od njega tražila i dobila novac pod kamatu.

Ona je optužena da je iz kuće brata predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ukrala nakit i satove vrijedne više od 300.000 eura.

“Ovih dana opet se piše o ovoj mojoj sagi, a iskreno mislim da smo dosadili i Bogu i narodu… Davao mi pare neki Igor Krstović?! Ovo je istina taman kao i ono oko kriminalne organizacije. Jasno i glasno – niti mi je davao pare, niti sam mu tražila, niti ga poznajem, niti imamo ijednu zajedničku tačku, ukratko, nigdje veze”, napisala je Pešukić.

Dodala je da je jezivo davati “ovoliki medijski prostor lopovima”.

“Zanima me što još hoćete? Pare? Ćup? Zakopano blago? Dušu? Ne dam. Tokom ovog hajkaškog procesa na mene pretraživala sam praksu, medije, događaje sa sličnim konotacijama i nigdje nisam vidjela da se ovoliko digla prašina oko krivičnog djela iz člana 240 KZ. Pa ni ‘Pink panteri’ nisu imali ovoliko medijskog prostora. Odvratno”, napisala je ona.

“Neću dozvoliti da tek tako odu ili nastave da rade amoralni anatemnjaci, kojima basta da drže slovo o moralu bilo kome. Okupili se oko mene kao da igra mečka, ulazeći da vide ko je ta što je pokrala Aca, pod konstatacijom ‘Sram te bilo, morali smo da se dignemo iz kreveta zbog tebe’. Ko nije hodio u mojim cipelama ne zna, niti može znati i ne dao mu Bog da zna. A sve se dešava bez prisustva advokata, čime mi krše i elementarno pravo na odbranu”, napisala je Pešukić

Pešukić ističe da informacije objavljene u tekstu, u kojem se citira optužnica, nijesu tačne i da nikada neće biti.

“Što sam ja uradila čuo je cijeli region, iz mojih usta, lično i za to postoje dokazi, a za ostalo ne postoje, niti će postojati ikada. Prevalila sam preko leđa teror, zlostavljanje, ponižavanje i podvukla crtu. Niko me puškom nije tjerao, ali sam odlučila da uzmem pravdu u svoje ruke. Više me niko neće ugroziti. Ne bojim se nikoga. Rekla sam istinu, a ona oslobađa i ona mi je saveznik. Iza mene stojim samo ja, kuraži mi ne fali… Pošto kriminalna organizacije u optužnici nije prošla, jer je imaginarna i nije potvrđena pred Višim sudom, kao mnogo štošta u optužnici. Poručujem svima koji su pokušali da me etiketiraju i dodatno satanizuju, da ću ustati sa krivičnom prijavom za zloupotrebu službenog položaja, jer ako su mislili da ću pustiti ovo jer sam pogriješila, priznala i pokajala se, grdno se varaju, tužiću ih sve redom, počev od onih koji su prijetili da će ustati da me išamaraju, ne dajući mi ni u toalet da pođem, vodeći me na poligraf da odgovorim na pitanja da li sam pripadnik klana, prodajem li drogu, krijem li oružje…”

Pešukić je poručila da će svoj dug državi platiti:

“Ne dug za porez, već moralni dug, ali neću dozvoliti da tek tako odu ili nastave da rade amoralni anatemnjaci, kojima basta da drže slovo o moralu bilo kome. Okupili se oko mene kao da igra mečka, ulazeći da vide ko je ta što je pokrala Aca, pod konstatacijom ‘Sram te bilo, morali smo da se dignemo iz kreveta zbog tebe’. Ko nije hodio u mojim cipelama ne zna, niti može znati i ne dao mu Bog da zna. A sve se dešava bez prisustva advokata, čime mi krše i elementarno pravo na odbranu”, napisala je ona.

Pešukić konstatuje da je, tokom postupka, bilo očigledno što nadležni pokušavaju:

“Da ugled oštećene porodice nije mogao biti narušen jednom kućnom pomoćnicom, kako su me nazivali, nego je u odnosu na taj ugled trebao da stoji organizovani kriminal, ipak, pompeznije zvuči. U prilog tome ide često postavljeno pitanje od strane službenika MUP-a – ‘Ko te privolio na ovo?’ Da nije tužno bilo bi smiješno. A zna se čoče ko me privolio, nemojte se ludi praviti. Spuštavah se ja na vaše uže, umalo se uže ne pretrže! Praštaj Njegoše, morah te citirati. Očigledno, ovakvim objavama, kamufliraju se suštinske stvari – motiv mog nepočinstva. Polakote! Tek sam počela da pričam. Što bi rekao pokojni advokat Karkim – ‘Svak je nevin dok se suprotno ne dokaže’, pa ćemo vidjeti kom opancikom obojci. Pouka moje priče je – ne kradi zlato zecu”, zaključila je Pešukić.

1 komentar

  1. E kuku ova nije normalna , lopov ,pokrala i dici se time. Deset godina ti je davao ljeba da jedes jaduljo lopove. Pih sram te bilo. Boli me briga ko je Aco,tako bi pokrala bilo koga jade. Jos se dicis i prozivas,hoces li da ti aplaudiramo lopove. Sram te bilo zena lopov pihhhhhh

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com