REGISTROVANA BLAGA MUTNOĆA: Vodu sa izvorišta Mareza prije upotrebe prokuvati - Volim Podgoricu

REGISTROVANA BLAGA MUTNOĆA: Vodu sa izvorišta Mareza prije upotrebe prokuvati

Fizičko hemijske analize vode sa Mareze danas su pokazale ispravnost svih parametara, osim blago povećane mutnoće, zbog čega se domaćinstvima koja se snabdijevaju sa tog izvorišta preporučuje da prije upotrebe prokuvaju vodu, saopšteno je iz Vodovoda i kanalizacije.

Sa Mareze se, kako su naveli u Vodovodu, snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada Preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

“Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno,bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Podgorice. Vodovod i kanalizacija će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom”, kazali su u Vodovodu.

S obzirom na obilne padavine, kako dodaju, labaratorije će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost.

“Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Labaratorija preduzeća Vodovod i kanalizacija kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima iz sata u sat. Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. Ssadržaj hlora 0,3 – 0,35 miligrama po litru”, zaključili su u gradskom preduzeću.

2 komentara

  1. I must express appreciation to the writer for bailing me out of this type of circumstance. Right after exploring throughout the the net and getting things which were not beneficial, I figured my entire life was done. Living minus the strategies to the issues you have fixed all through your entire review is a serious case, and the kind that would have badly damaged my entire career if I hadn’t discovered the blog. Your actual training and kindness in taking care of a lot of things was helpful. I am not sure what I would have done if I had not come across such a stuff like this. I can also at this point relish my future. Thank you very much for your reliable and amazing guide. I will not be reluctant to propose the blog to any person who needs and wants counselling on this matter.

  2. Very interesting info!Perfect just what I was looking for!. “The true miracle is not walking on water or walking in air, but simply walking on this earth.” by Thich Nhat Hanh..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com