SPAJIĆ: Sačuvali smo preko milion eura, troškovi pravnog savjetovanja najniži ikada u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

SPAJIĆ: Sačuvali smo preko milion eura, troškovi pravnog savjetovanja najniži ikada u Crnoj Gori

“Intenzivnim pregovorima smo sačuvali preko milion eura. Drago nam je da su mnogi koji su bili dio prethodnih Vlada odjednom počeli da vode računa o troškovima”, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je na svom Tviter nalogu kazao je da ga raduje što se funkcioneri bivših vlasti “počeli da vode računa o troškovima” Vlade.

Podsjetimo, poslanički klubovi vlasti i opozicije, nakon što je Ministarstvo finansija izdalo obveznice u vrijednosti od 750 miliona eura i za toliko zadužilo državu odnosno građane, samo nekoliko dana nakon što su preuzeli funkcije u Vladi, tražili su kompletnu dokumentaciju oko ove transakcije.

Iako je rok za dostavljanje dokumentacije bio 15 dana, oni je još uviijek  nisu u cjelosti dobili.

Spajić je na svom Tviter nalogu naveo da su troškovi pravnog savjetovanja u postupku izdavanja obveznice “i u apsolutnom, i u relativnom smislu, najniži ikad u Crnoj Gori”.

Ranije danas poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović saopštio je da će država ove godine biti neopravdano izložena trošku od oko 7,6 miliona zbog zaduženja koje je 230 miliona eura veće od potrebnog”.

Šehovič je naveo da je “država neopravdano izložena trošku od čak 7,1 milion eura kamate, koja će biti plaćena ove godine, kao i dodatnih 500 hiljada za pravne savjetnike koji su angažovani kao podrška za realizaciju emisije euroobveznica”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com