GALIĆ UPUTIO APEL: Molimo građane da se vakcinišu - Volim Podgoricu

GALIĆ UPUTIO APEL: Molimo građane da se vakcinišu

Državni sekretar Ministarstva zdravlja, Borko Bajić je kazao da je situacija sada stabilna, ali da se ne smjemo opuštati.

Bajić je dodao da je situacija u bolnicama stabilna.

“I dalje imamo veliki pritisak na zdravstveni sistem”, naveo je on.

On je i dodao da crnogorskim državljanima i strancima koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva dozvoljava se ulazak u Crnu Goru samo uz negativan PCR test, ne stariji od 72h. Mjera važi do 10. februara.

Direktor Instituta za javno zdravlje, Igor Galić, kazao je na konferenciji da je epidemiološka situacija i dalje veoma složena i ukazuje na to da nema mjesta opuštanju.
“U posljednjoj nedjelji zabilježen lagani pad u obolijevanju. Epidemijska kriva je u laganom padu, povećan je broj oporavljenih, a smanjen hospitalizovanih”, naveo je Galić i zamolio građane, naročito Podgorice i Cetinja, da striktno poštuju propisane mjere.

 

Kako je istakao Galić, naročito primjetno u Podgorici, Budvi, Baru…

“Od svih nas zavisi kolike će ove cifre zapravo biti. Broj novoregistrovanih, u odnosu na testirane, je već od 20. novembra između 25 i 30 odsto, to su neke stabilne vrijednosti. Stopa incidencije u odnosu na 100.000 stanovnika je nešto niža ove sedmice”, naveo je Galić i dodao da bi situacija trebala da se stabilizuje nakon proslava praznika.

Naglasio je da, za razliku od prethodnog perioda, sada vidimo svjetlo na kraju tunela.

“To je dolazak vakcine i najavljena vakcinacija. Pozvao bih građane da se vakcinišu i da uz pomoć tog moćnog oružja savladamo epidemiju i vratimo svoje živote u normalan kolosjek”, rekao je Galić.

Galić je apelovao na građane da prime vakcinu.

Infektolog OB Berane, Milovan Živković, rekao je da trenutna situacija sa brojem novozaraženih u tom gradu uliva optimizam.

Za danas u 15h zakazana je pres konferencija za medije na kojoj će biti predstavljene korigovane mjere za borbu protiv širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

 

Na konferenciji će govoriti državni sekretar Ministarstva zdravlja Borko Bajić, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, infektolog OB Berane Milovan Živković i anesteziolog OB Bijelo Polje Kenan Erović.

Konferencija će biti održana u u sali Instituta za javno zdravlje, a uživo će se prenositi na Youtube kanalu Vlade Crne Gore i na portalu Volim Podgoricu VOP.

2 komentara

  1. The post is absolutely great! Lots of great info and inspiration, both of which we all need! Also like to admire the time and effort you put into your website and detailed info you offer! I will bookmark your site!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com