“Vukšić ili nema pojma o ANB-u ili ima specijalni zadatak” - Volim Podgoricu

“Vukšić ili nema pojma o ANB-u ili ima specijalni zadatak”

Na današnjoj konferenciji za novinare, lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević kazao je da v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejan Vukšić sprovodi aktivnosti neprimjerene sektoru bezbjednosti, ističući da nema pojma o obavještajnoj agenciji i njenom radu, ili da ima specijalni zadatak.

Kako je istakao, Vukšić je prekršio zakon time što je dao intervju Vijestima i time napravio ozbiljne bezbjednosne propuste.

“Onaj dio aktivnosti koje Vlada treba da vodi javno, sprovodi tajno, a reforme u bezbjednosti koje moraju biti tajne, sprovode javno. Vukšić je postao portparol koncerna Vijesti. Nikad nisam pročitao da direktor ANB-a daje intrervjue za medije”, kazao je Medojević na konferenciji za medije.

On je Vukšićev intervju Vijestima nazvao marketinškim nastupom, napominjući da je dozvolio novinaru da u njegov kabinet uđe sa telefonom.

“To je bezbjednosni prospust, da ja nemam riječi. Ne smijemo dozvoliti da se uruši bezbjednosni sektor samo zato što neko voli da se slika za medije”, istakao je Medojević.

Prema njegovim riječima, objavljivanje pozicija funkcionera obavještajne službe je prekršaj svih profesionalnih standarda i krivično djelo.

“Vijesti već od danas doživljavam kao bilten ANB-a što je vrlo opasno. Direktor ne smije da daje intervjue medijima, osim ako se radi o ugrožavanju nacionalne bezbjednosti”, dodao je Medojević.

Smatra i da je objavljivanjem pozicija visokih funkcvionera ANB-a Vukšić opet prekršio zakon.

“On to mora da rješava u okviru ANB-a, a ne javno. Ako kažete ko je taj koji prati terorizam, mnoge terorističke organitzacije će staviti na listu za ostrijel”, rekao je Medojević.

Lider PzP-a je rekao i da je profesionalna glupost reći da su spaljivanji dokumenti iz ANB-a.

“Bilo bi mi drago da čujem ko koga prisluškuje, ko koristi legitimacije bez naloga… Zašto nije sprovedeno poligrafsko testiranje u ANB-u povodom veza sa DPS-om ili organizovanim kriminalom? Zašto nije tražena bezbjednosna procjena za postavljanje novih funkcionera”, upitao je Medojević.

On se osvrnuo i na današnji sastanak predstavnika Vlade sa crnogorskim privrednicima, nazivajući ga skandaloznim.

“Koordinator službi bezbjednosti primio je tajkune na razgovor. Je li u redu da on sjedi sa ljudima kjoji su pljačkali Crnu Goru sa Đukanovićem punih 30 godina? Mislim da nije”, rekao je Medojević.

Na pitanje zašto daje podršku Vladi, on je rekao da je dao riječ da će podržati Vladu koja će smijeniti DPS, ali ne i svaki njen potez.

“Ova Vlada ne sprovodi politiku političkih partija koje su učestvovali na izborima. Ono što rade Vukšić i ministri nema veze sa DF-om”, rekao je Medojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com