Odbrana Kneževića podnijela krivične prijave protiv Katnića i Mugoše - Volim Podgoricu

Odbrana Kneževića podnijela krivične prijave protiv Katnića i Mugoše

Odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića podnijela je juče krivične prijave protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i doskorašnjeg direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše, zbog zloupotrebe službenog položaja, piše RTCG.

“Katniću se stavlja na teret da je protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem svoje službene dužnosti prvo omogućio nezakonito blokiranje imovine Duška Kneževića, a nakon toga nečinjenjem omogućio da stečajna upravnica Tanja Terić nezakonito raspolaže sa 21 milion eura. Ona je 21 milion eura, po sopstvenim odlukama uplaćivala određenim klijentima. U momentu otvaranja stečaja na računima klijenata banke nalazilo 140 miliona eura, a aktiva banke iznosila je više od 350 miliona eura”, navodi se u saopštenju advokatskog tima predsjednika Atlas Grupe.

Očekuju da nadležno tužilaštvo utvrdi šta se desilo sa navedenim sredstvima, navodi RTCG.

“Mugoša je od decembra 2015. do 5. januara .2021. godine, nezakonito raspolagao sa iznosom većim od 100 miliona eura, i to u aferama Klap i Vardar. U krivičnoj prijavi predloženo je da se kao svjedoci saslušaju pomoćnici direktora Poreske uprave Dušanka Vujisić, Tinka Kontić, Nataša Damjanović, Danilo Jovanović, Biljana Jevrić i Gordana Pejović”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com