U svijetu zaraženo preko 100 miliona ljudi - Volim Podgoricu

U svijetu zaraženo preko 100 miliona ljudi

U svijetu je koronavirusom zaraženo preko 100 miliona ljudi.

Najviše zaraženih koronavirusom registrovano je u Sjedinjenim Američkim Državama – preko 26 miliona, kao i najviše preminulih od kovida 19 – 435.000.
U Velikoj Britaniji je broj preminulih od kovida 19 premašio 100.000. To je peta zemlja na svijetu u kojoj je preminulo više od 100.000 ljudi, a u toj grupi su SAD, Brazil, Indija i Meksiko.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je u najnovije savjete kliničarima za liječenje pacijenata s kovidom 19, uključujući one koji pokazuju dugotrajne simptome bolesti nakon oporavka, a saopštila je i da im preporučuje upotrebu antikoagulanasa u malim dozama za sprečavanje stvaranja krvnih ugrušaka.

Panel stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije preporučio je da se vakcina protiv kovid 19 američkog proizvođača “Moderna” daje u dvije doze u razmaku od 28 dana, koje bi se u izuzetnim okolnostima mogle produžiti na 42 dana.

Države članice Evropske unije razmatraju da tuže sudu kompaniju “Astra-Zeneka” zbog kršenja ugovorne obaveze o rokovima isporuka vakcina, izjavio je ministar spoljnih poslova Litvanije Edgars Rinkevič.

1 komentar

  1. Hello. remarkable job. I did not expect this. This is a great story. Thanks!… You made certain fine points there. I did a search on the subject matter and found the majority of folks will have the same opinion with your blog….

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com