VLADAN DUBLJEVIĆ ZA VOP: Ne želim da pravim javni cirkus od moje ostavke, Bojaniću sam napisao što sam imao - Volim Podgoricu

VLADAN DUBLJEVIĆ ZA VOP: Ne želim da pravim javni cirkus od moje ostavke, Bojaniću sam napisao što sam imao

Vladan Dubljević, dojučerašnji direktor Uprave za ugljovodonike nije želio da komentariše nezvanične informacije VOP-a da je u tekstu ostavke koju je podnio ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću kao jedan od razloga naveo neslaganje sa načinom njegovog rukovođenja ovim resorom. Informaciju da je Dubljević podnio ostavku 21. januara objavio je jutros Dan.

“Ostavku sam podnio, i to više nije moj problem. Nisam je učinio javnom jer ne želim da od toga pravim javni cirkus i javnu debatu. Imam troje djece i nemam luksuz da ne radim, tako da već radim na tome da počnem da radim”, kazao je Dubljević u razgovoru za VOP portal.

Na pitanje da li je ostavku podnio zbog neslaganja sa politikom novog rukovodstva resornog ministarstva, Dubljević kaže da je to sada bespredmetno.

Dubljeviću je, inače, mandat na čelu Uprave za ugljovodonike isticao za par mjeseci, a prema informacijama VOP-a on je u ostavci naveo da želi da poštedi ministra Bojanića vremena i energiju u “traženju pravnih čuda” na putu ka njegovoj smjeni. On je, takođe, obraćajući se ministru Bojaniću “kao građanin” kazao da ne sumnja u dobre namjere, ali da bi volio da ga Bojanić “u bliskoj budućnosti svojim djelima uvjeri da nas površnost i ishitrenost odluka Vašeg ministarstva koje slutim, sve zajedno neće dovesti do ”pakla”.

Dubljević je na poziciji direktora Uprave primao platu od 1.156 eura, a tu platu trebalo bi da prima godinu nakon što je podnio ostavku.

Od 2004. do 2009. godine bio je direktor JU Republički zavod za geološka istraživanja u Podgorici. Pomoćnik ministra ekonomije postaje 2009. godine i tu funkciju je obavljao do 2014. godine, nakon čega je izabran na poziciju predsjed nika Odbora direktora AD Rudnik uglja Pljevlja. Na toj funkciji ostao je do kraja 2016. godine, kada je imenovan za direktora Uprave za ugljovodonike.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com