SKANDAL: Operativni tim pregovara i pravi dogovore sa uzurpatorima državne imovine, Đurišić im traži nove lokacije, Božović podnijela ostavku

Umjesto da ih procesuiraju oni ih štede i traže mogućnost da im daju neko novo parče naše zemlje, a do tada se čeka. Dok god su nam ključevi države kod ovakvih službenika i funkcionera nema sreće u borbi protiv ovih aktivnosti i korupcije, navodi Vujisić

Članovi Operativnog tima za borbu protiv nelegalne eksploatacije šljunka, umjesto da, konačno, beskompromisno zaštite državnu imovinu i procesuiraju pljačkaše državne imovine, koji godinama eksploatišu šljunak iz Morače čime je zbog mnogostruko smanjenog dotoka u izvorište Bolje sestre dovedeno u pitanje vodosnabdijevanje gradova na crnogorskom primorju, sa njima pregovaraju i dogovaraju ustupanje novih lokacija.

Kako se Operativni tim “bori” protiv devastatora koji su, pljačkajući državnu imovinu i uništavajući resurse, alarmantno ugrozili vodosnabdijevanje Primorja iz Regionalnog vodovoda i doveli u pitanje turističke potencijale od kojih Crna Gora, praktično, živi, jasno je iz njihove prepiske u Viber grupi, koju je objavio novinar i ekološki aktivista Vuk Vujisić na društvenim mrežama.

Naime, Koča Đurišić, direktor Uprave za katastar i državnu imovinu, kako se vidi iz prepiske, traži da se nađu alternativne lokacije van korita Morače kako bi se, kako navodi, zaštitili interesi radnika koje zapošljavaju ove kompanije, pri tome praveći paralelu sa “Željezarom”. Sa Đurišićem je saglasan i rukovodilac Operativnog tima Stevan Gajević, ispred Ministarstva poljoprivrede.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima VOP-a, više članova Operativnog tima je nezadovoljno i razočarano ovakvim pristupom, a Marija Božović, zaštitinica imovinsko pravnih interesa Crne Gore, najavila je da će u ponedjeljak podnijeti ostavku na članstvo u Operativnom timu.

“Ne podržavam stav pregovora i traženja lokacije. U ponedjeljak ću poslati dopis da ne mogu više da budem član Operativnog tima. Pregovarati i dogovarati s onima koji su učinili takve strahote, ne mogu da podržim i ne želim da učestvujem u tome. Možete računati od danas da nisam član Operativnog tima”, napisala je Božović.

Novinar i aktivista, Vuk Vujisić, kazao je da ljudi koji “treba da zaštite državno i procesuiraju pljačkaše državnog dobra, traže alternative firmama koje devastiraju državnu imovinu i time u dužem periodu vrše krivična djela , uz to duguju državi poreze, a radnicima doprinose”.

Vujisić je ocijenio da su stavovi funkcionera i službenika tog tima skandalozni, protiv javnog interesa, i poručio da se mora izvršiti pritisak.

Vuk Vujisić

“Ako pitate šta se čeka sa uklanjanjem nelegalnih separacija i firmi koje godinama pljačkaju državu i ugrožavaju Regionalni vodovod, mislim da će vam sada sve biti jasno. Umjesto da ih procesuiraju oni ih štede i traže mogućnost da im daju neko novo parče naše zemlje, a do tada se čeka. Dok god su nam ključevi države kod ovakvih službenika i funkcionera nema sreće u borbi protiv ovih aktivnosti i korupcije”, navodi Vujisić.

Vujisić je apelovao na hitnu smjenu čelnika Operativnog tima i Direktora uprave za imovinu i katastar.

“Ako ovo nije za hitnu smjenu čelnika Operativnog tima i Direktora uprave za imovinu i katastar ne znam šta je onda. Dok je ovakva situacija nema više šta da pričamo o tome da ovaj operativni tim vodi neku borbu protiv eksploatatatora i frimi čiji vlasnici itekako imaju novca, a to zna cijela Crna Gora. Ovo vam je isto kao da nećete da zatvorite lanac šverca cigareta jer će šverceri i vozači ostati bez posla. Zašto državni službenici koje plaćamo ne brane javni interes i državnu imovinu već pregovaraju sa uzurpatorima i devastatorima i prave kompromise”, naveo je Vujisić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com