BEČIĆ: Nećemo podržati manjinsku vladu, to je prekrajanje većinske volje građana

"Ako neko, slučajni, ja neću u to da vjerujem, ima takve ambicije ili takve želje neka to odmah učini sjutra”, kazao je Bečić.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da ta partija neće podržati manjinsku vladu koja bi značila prekrojenu izbornu volju građana.

Ta partija, kako kaže, brani izbornu volju građana od 30. avgusta i smatra da ova parlamentarna većina, osnažena sa manjinskim partijama, treba da nastavi dalje.

Na pitanje da li će podržati manjinsku vladu, Bečić kaže za TVCG:

“Manjinsku Vladu koja znači prekrojenu izbornu volju građana, sa onima koji su građani Crne Gore tražili da smijenimo da pođu u opziciju, a ne da ponovo vrše vlast na izborima 30. avgusta ubjedljivom većinom, slobodnim izborom građana Crne Gore, naravno da u takvom prekrajanju izborne volje građana, Demokratska Crna Gora nikada nije učestvovala i nikada neće učestvovati. Ako neko, slučajni, ja neću u to da vjerujem, ima takve ambicije ili takve želje neka to odmah učini sjutra”, kazao je Bečić.

Navodi da i ova vlada, koju imamo, na neki način je manjinska, ali je kako dodaje, proizvod volje 41 poslanika, koji su 30. avgusta dobili mandat da promijene vlast.

“Svako prekrajanje izborne volje građana bi bilo u suprotnosti sa voljom naroda od 30. avgusta i sa Ustavom Crne Gore i sa EU vrijednostima, a to bi u prevodu značilo jednu od najvećih izdaja u istoriji Crne Gore”, poručio je Bečić.

Najavljuje i da bi Skupština Crne Gore već do sredine decembra mogla da počne raspravu o Budžetu za 2022.

“Planiram da narednu sjednicu sazovem između 10. i 15. decembra kada bi na dnevnom redu bio i predlog Budžeta za 2022. i mnogi drugi prateći i važni akti”, zaključuje Bečić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com