BOŠKOVIĆ ZA VOP O WORK&TRAVEL PROGRAMU OVE GODINE: Oni koji nisu otišli lani mogu iskoristiti uplaćeni novac, u SAD mjere blaže nego kod nas

Odlazak na program Work&Travel zainteresovanim studentima je omogućen i ove godine uprkos pandemiji korona virusa.

“Program će se nesmetano odvijati, a ukoliko dođe do neželjenih komplikacija uplaćeni novac će biti vraćen studentima kroz sistem koji je razvijen za ovu suzonu, kaže za portal Volim Podgoricu VOP, Janko Bošković, direktor agencije „Atic Plus“ koja posreduje u odlasku studenata na program Work&Travel u SAD.

Podsjetimo, prošle godine, zbog pojave epidemije koronavirusa, studenti su se nađli u nezavisnom položaju, jer su mnogo id njih podigli kredite i platili avans agencijama, a nisu mogli otputoviati. Pojavio se problem sa povratom novca.
„Zainteresovanost je ove godine logično manja, ali i dalje ima studenata koji žele na program. Veliki je broj onih koji su prošle sezone „ostali kući“ pa vaučere koje su dobili zbog odloženog programa mogu iskoristiti ove sezone ili ukoliko su odustali, te vaučere mogu prodati drugovima, poznanicima i generalno zainteresovanim za odlazak ove sezone“, kazao je Bošković za VOP.
Dodao je da je od sjutra na snazi pravilo o ulasku u Ameriku uz obavezan negativan PCR test.

„Za ulazak u Ameriku će biti potreban negativan PCR test. Mada je i do sada bilo par studenata koji su stigli do Amerike letovima preko Istanbula ili Beograda. Drugih ograničenja i uslova maltene i da nema. Na Floridi npr. rade i noćni klubovi, dok u drugim gradovima restorani i kafići rade nesmetano, ali po skraćenom radnom vremenu. Sve u svemu mnogo su blaži uslovi nego kod nas“, kazao je Bošković.

Studenti se ove godine interesuju i šta se dešava ukolio se u Americi zaraze koronom. Bošković pojašnjava da njihovo osiguranje pokriva troškove liječenja.
„U slučaju da se neko, ne daj Bože, zarazi, programom je predviđeno osiguranje u iznosu od 40.000$ za troškove liječenja od korona virusa, što je i više nego dovoljno“, zaključio je Bošković.

L. Talović

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button