DEMOKRATE: Lakušić razriješio Đuraškovića sa mjesta direktora Regionalnog vodovoda pokazuje da je saradnja URA-SNP-DPS Vlade i njihovih partnera iz DF-a u punom zamahu

Danas je Zoran Lakušić, kadar DF-a, na hitnoj elektronskoj sjednici razriješio Josipa Đuraškovića sa mjesta direktora Regionalnog vodovoda, tvrde Demokrate.

“Današnja sjednica, koja je zakazana i održana dok je Đurašković bio na službenom putu, pokazuje da je saradnja URA-SNP-DPS Vlade i njihovih partnera iz DF-a u punom zamahu i veoma koordinisana, pa tako više nije dovoljno to što se kadrovi DF-a ostavljaju na pozicijama, nego sada sami oni smjenjuju kadrove Demokratske Crne Gore i otvaraju prostor za instaliranje kadrova DPS-a! U skladu sa “dubinskim” dogovorom, Lakušić i DF postaju puki izvršioci naloga URA-SNP-DPS koalicije, i na osnovu svega viđenog, teško je ne povjerovati da se radi o svojevrsnom dokazivanju kroz ciljano poniženje koalicionog partnera koji se poslednji priključio!”, navode Demokrate.

Smjena Josipa Đuraškovića izvršena je, dodaju, na hitnoj elektronskoj sjednici, dok je Đurašković bio na službenom putu i bez trunke hrabrosti da se sa njim suoče i da mu daju mogućnost da se izjasni u odnosu na ono što mu se stavlja na teret.

“A koliko je izrežirana smjena podao i kukavički potez, najbolje svjedoči činjenica da niko, ali niko od zaposlenih nije htio da preuzme funkciju direktora pokazavši na taj način šta zaista misle o režiserima, ali i o Josipu Đuraškoviću i njegovom radu. Takođe, istu poruku izvršiocima neprofesionalne i podle odluke poslala je i sindikalna organizacija pozvavši ih da dobro razmisle o onome što rade, jer razrješenjem profesionalnog i odgovornog kadra preduzeću nanose nemjerljivu štetu”, navode Demokrate.

Nakon imenovanja mnogih kadrova DF-a “po dubini”, “a pogotovo nakon današnjeg poteza DF vedete Lakušića – ukoliko se ne radi o njegovom solo potezu već odluci koju podržava i njegov politički subjekt – jasno je da je većina u Crnoj Gori sada koalicija URA-SNP-DPS-DF, a da je nelegitimna Vlada koju predvodi Abazović pod potpunom političkom kontrolom regionalnih igrača iz Srbije i Albanije, pa je kao posledica te činjenice Demokratski Front danas “konstruktivno” pero na kapi Abazovića”.

“Ukoliko je tako, mi čestitamo kolegama iz DF-a na uspostavljenoj koaliciji i ulasku u vlast. Poštovani građani Crne Gore, pogotovo oni koji ste 30. avgusta 2020. glasali za promjene i slobodu, sada vjerujemo da jasno vidite ko je ko, ko ima principe i ko drži do sebe i Crne Gore. Ma kakve ponude da su nam stizale, ma kakve prijetnje, podlosti, napadi i pritisci, naš odgovor će uvijek biti samo jedan: ne, hvala, nismo spremni izdati građane po bilo koju cijenu ili za bilo kakve privilegije, funkcije i fotelje. A iza te tvrdnje stoje djela!”, zaključuju Demokrate.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com