ĐELJOŠAJ: Vladin korak u blokiranje razvoja svih opština u Crnoj Gori

Skandalozna odluka Vlade Crne Gore u urušavanju autonomije lokalnih samouprava da lokalnim upravama oduzme pravo izdavanja urbanističko-tehničkih uslova.

Ovo je stav Nika Đeljošaja, predsjednika Opštine Tuzi povodom jučerašnje odluke Vlade kojom prestaje da važi Uredba o povjeravanju dijela poslova Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) jedinicama lokalne samouprave.

“Prestankom važenja ranije Uredbe, poslovi izdavanja urbanističko-tehničkih uslova koji su bili povjereni jedinicama lokalne samouprave, vraćaju se nadležnom Ministarstvu”, kazali su iz Vlade.

Đeljošaj je smatra da je to korak u blokiranju razvoja svih opština u Crnoj Gori.

“Vlada Crne Gore ovim oduzima nadležnosti opštinama u Crnoj Gori, imali smo najavu premijera da će opštine imati veća ovlašćenja i mislio sam da loša odluka prethodne vlade da ukine planiranje prostora odnosno izrade lokalnih detaljnih planova opštinama bude vraćena a mi dobijamo još katastrofalniju odluku u centralizaciji. Pozivamo premijera Zdravka Krivokapića i Vladu Crne Gore da odmah na sljedećoj sjednici ukine ovu odluku, jer očito ministar želi da nas vrati u vrijeme monizma i centralitzacije sistema. Očekujem i pozivam i ostale opštine da reaguju i ne dozvolimo urušavanje lokalnih samouprava”, naveo je Đeljošaj na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button