FEJSBUK “PREDUZIMAČ” PREVARIO KAŽIĆE IZ ZETE: Umjesto da dobiju kuću, ostali bez novca - Volim Podgoricu

FEJSBUK “PREDUZIMAČ” PREVARIO KAŽIĆE IZ ZETE: Umjesto da dobiju kuću, ostali bez novca

Aleksandar Kažić iz Zete podnio je  tužbu protiv naavodnog građevinskog preduzimača Predraga B., sa kojim su bili dogovorili gradnju montažne kuće.

Kako je za VOP ispričao Kažić, dogovor je bio da P.B. dobije 20.000 eura, 5.000 u kešu, a 15.000 ustupanjem placa od 500 kvadratnih metara.

Novacu su dali unaprijed, ali nakon toga P.B. koji inače živi u Podgorici je nestao, i po informacijama Kažića, policija traga za njim.

Kažić i njegova supruga su nakon vjenačanja planirali da riješe stambeno pitanje jer su podstanarske kirije bile veoma visoke, ali ni kupovina stana nije bila opcija zbog visokih cijena nekretnina i visokih kamata na kredite. Tada su odlučili da iskoriste plac u Zeti, pa je “izvođač” trebalo da za gradnju montažne kuće dobije dio placa i 5.000 eura u kešu. Novac je “nestao” ali srećom plac nije.

Kažić je ispričao da su građevinske preduzetnike sa kojima bi mogli napraviti dogovor tražili na Fejsbuku te su tako došli do prevaranta koji je navodno prihvatio njihov predlog. P.B. se na društvenoj mreži predstavljao kao  Džon Vik Amerika, po ugledu na američki film.

Stupili su u kontakt s njim i postigli dogovor da im sagradi montažnu kuću po principu “ključ u ruke” za ukupan iznos od 20.000 eura na njihovom placu u zetskom selu Botun. Istog dana, P.B. je došao sa radnikom i zajedno su navodno napravili nacrt kuće.

“Nekoliko dana kasnije smo otišli kod notara da bismo napravili Ugovor gdje je naznačeno da ćemo za pomenuti posao izvođaču radova isplatiti 5.000 eura u kešu, a ostatak novca u vidu 500 kvadrata zemlje. Keš od 5.000 eura smo mu dali na ruke kod notara i zaključili ugovor 7. decembra prošle godine. Predivđeno je da početak radova bude za 15 dana”, naveo je Kažić.

Uslijedila je klasična priča prevaranata – biće sve u redu, bolestan je, praznici su, ima hitan posao u Srbiji, izgradio je do sada puno kuća i svi su bili zadovoljni….

“On je na naše poruke odgovarao da ne brinemo i da ćemo sigurno biti ispoštovani kao i svi kojima je gradio, u Kokotima, kod Batare u Podgorici, u Spužu, Danilovgradu, Mojkovcu kod škole i u mjestu Brezovice u Plavu. Mi smo pošli do Batare u Podgorici, raspitivali se i dobili informacije da nemju pojma o kome se radi i da preduzimač sa tim imenom i prezimenom nije izgradio kuću nikome u tom mjestu. Počeli smo da sumnjamo, pa smo pošli do njegove kuće, gdje smo od njegovih bivših komšija dobili informaciju da on na pomentuoj lokaciji ne stanuje već pet godina. Tada je već bilo manje od mjesec da se završe radovi i posljednji put smo ga pozvali. Rekao nam je da je dao naš broj svojim radnicima, te da će nas oni zvati najkasnije u roku od tri dana da se radovi počnu. Međutim, do toga nije došlo i P.B. se gubi svaki trag”, ispričao nam je Kažić.

Policija, prema njegovim navodima, i dalje ne može da uđe u trag prevarantu.

On apeluje na građane da dobro provjere s kim ulaze u poslovne aranžmane da ne bi ostali “kratkih rukava”.

V.M.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com