FILMSKA POTJERA ZA KRIVOLOVCIMA: Srndaću otkinuta glava, uhapšen Podgoričanin, jedna osoba u bjekstvu (FOTO)

Nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka Durmitor danas su u nevjerovatnoj akciji i potjeri uspjeli da na lokalitetu Šiplje, na lijevoj strani kanjona Tare, uhvate u krivolovu jednu osobu, dok je druga uspjela da pobjegne. Prilikom obilaska terena nadzornici su primijetili dvije naoružane osobe, koje su odbile da stanu na njihova upozorenje.

“U akciji koja je uslijedila nadzornici su uspjeli da zaustave jednu osobu, kod koje su zatekli lovački karabin sa snajperom, dok je u torbi pronađena glava ubijenog srndaća”, navode.

Dodaju da je odmah obaviještena policija na Žabljaku, koja je blagovremeno reagovala, identifikovala krivolovca i utvrdila da se radi o Vladanu Novakoviću iz Podgorice.

“Napominjemo da je Novaković 2017. godine pravnosnažno osuđen za krivolov u zoni NP Durmitor. Kasnijom pretragom terena pronađeno je i mjesto odstrijela srndaća, dok su na lokalitetu iznad Šiplja pronađena dva džipa koja pripadaju Novakoviću i NN licu koje je uspjelo prilikom akcije da pobjegne”, navode u NPCG.

Policija je, kažu, preduzela dalje aktivnosti.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore odlučno je u svojoj namjeri da nezakonitim aktivnostima, a posebno krivolovu i devastaciji najvrijednijeg prirodnog i kulturnog bogatstva, stane na kraj. U toj namjeri potrebna nam je podrška svih nadležnih državnih organa – sudova, tužilaštva, policije, inspekcijskih službi, kao i savjesnih građana koji neće tolerisati i žmuriti na slučajeve uništavanja prirodnog bogatstva Crne Gore. JPNPCG od tužilaštva očekuje oštru rekaciju, jer je riječ o povratniku, kao i izricanje zatvorske kazne. Otežavajuća okolnost je i to što je srndać odstrijeljen na nelovnoj teritoriji i zabranjenim sredstvom”, poručuju iz NPCG.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button