I DALJE DRAMATIČNO U BOKI: Požar se spustio do magistrale u Kamenarima, u Dražinom vrtu bio nadomak naselja (VIDEO/FOTO)

Požar na teritoriji Kamenari – Bjelske Kruševice, koji vatrogasci već četiri dana pokušavaju da obuzdaju, spustio do Jadranske magistrale, potvrdio je za RTHN komandir Službe Zlatko Ćirović.

Desilo se ono čega su se vatrogasci najviše pribojavali; vjetar je razbuktao požar i vatra se proširila ka naseljima.

Kako javlja reporterka TVCG, saobraćaj Jadranskom magistralom u Kamenarima i na Verigama se odvija jednom trakom naizmjenično.

SKANDAL: Hrvatska juče POSLALA KANADER, iz resora Krivokapića tvrde da su im iz OKC policije rekli da NE TREBA?!

Očekuje se helikopter Vojske Crne Gore.

U Kotoru vatra stigla do naselja

Požar iznad lokaliteta Dražin vrt kasno sinoć je i dalje odnosio preostalo rastinje ali je, sudeći po onome što se jutros može vidjeti golim okom, vatra daleko manja od onog što se juče dešavalo, javio je Radio Kotor.

Dim je prisutan tek na nekoliko mjesta. Gori preostalo rjeđe rastinje, na očigledno krševitijem terenu.

Prethodnih dana  vatra je frontalno uništavala sve pred sobom od vrha do podnožja brda, krećuči se od Perasta ka Dražinom vrtu.
“Ono što je “začinilo” dežurstvo je vatra koja se iznenada pojavila u blizini stambenog bloka na Dražinom vrtu, ali je 15 – tak momaka odmah intervenisalo i uspješno završilo posao”, kazao nam je sinoć oko 23 sata komandir Službe zaštite i spašavanja Edo Kovačić.
Iako su žarišta požara na relativno bezbjednoj udaljenosti, Kovačić smatra da je do iznenandne vatre došlo vjerovatno zbog plamena koji je do guste vegetacije iza zgrada stigao nošen vjetrom, što takođe dovoljno govori koliko je situacija i dalje ozbiljna i nepredvidiva.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com