IBRAHIMOVIĆ: Nastavljeno zapošljavanje u državnim preduzećima uprkos stavu Ministarstva da prestanu

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kritikovao je danas partijsko zapošljavanje u državnim preduzećima, i kazao da je od 21 preduzeća nad kojim vrši nadzor MKI samo njih 11 poslao odgovor u vezi novozaposlenih.

On je odgovorio na petanje Suzane Pribilović iz DPS-a koliko je osoba od 1. aprila 2021. do 1. juna 2022. godine angažovano preko Agencije za posredovanje pri zapošljavanja u državnim kompanijama i koliko je novca po tom osnovu isplaćeno Agenciji.

“To je još jedan dokaz neprofesionalnosti menadžmenta i neprofesionalosti… Ovakvim načinom i odnosom prema resornom ministarstvu bojim se da će ova preduzeća produbiti krizu u svojem poslovanju”, rekao je Ibrahimović.

Poručio je da neki direktori državnih preduzeća nisu poslušali MKI u vezi prestanka zapošljavanja novih osoba.

“Ovih dana nastavljaju sa zapošljavanjem. Ne znam da li su svjesni odgovornosti prema preduzećima kojima rukovode, a samim tim prema budžetu i građanima”, rekao je Ibrahimović.

On je naveo da su u periodu koji je navela Pribilovićka samo Montengro bonus i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) angažovali radnu snagu preko Agencije za posredovanje.

“Montenegro bonus je angažovao pet osoba i imalo troškove po tom osnovu 18 hiljada. CGES je angažovao 24 osoba sa troškovima od 273 hiljade”, rekao je Ibrahimović.

“Podatke o broju zaposlenih nisu dostavili Elektroprivreda (EPCG), CEDIS, Luka Bar i Rudnik uglja”, kazala je Pribilović.

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com