JADRANKA BARJAKTAROVIĆ: Povjerovala sam da je kajanje iskreno i zato sam prihvatila izvinjenje

Estradna umjetnica, Jadranka Barjaktarović je prihvatila izvinjenje od strane F.J. (1999) iz Danilovgrada, koji je zbog drskog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 550 eura.

 

Kako navodi Barjaktarovićka, protiv njega su ovlašćeni službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7. i člana 8. Zakona o javnom redu i miru. A motiv za neprimjerene i protivzakonite aktivnosti F.J. iz Danilovgrada bilo je emitovanje spota pjesme “Crna Gora je moj dom”.

“Građanin F.J. iz Danilovgrada je svjestan neprimjerenosti svog postupka i to mi se čini važnim. Povjerovala sam da je njegovo kajanje iskreno i zato sam prihvatila izvinjenje. Nasilje i mržnja ne smiju nikada biti izbor, posebno je to pogubno za mlade. Smatram važnim da svi jedni drugima pružimo novu šansu, važno je da oprostimo i da se bolje razumijemo. Muzika je umjetnost koja u nama budi najljepše emocije i osjećanja. Pjesma ‘Crna Gora je moj dom’ je projekat koji ujedinjenje i podjednako pripada svima koji Crnu Goru vole i doživljavaju svojom domovinom. Uvijek ću i svojim primjerom odlučno stati u odbranu ženskog dostojanstva. Poručujem svima da sam ponosna Crnogorka koja drži do principa etičkog ponašanja i te vrijednosti i opredjeljenje ću uvijek zastupati i braniti”, navodi Jadranka u saoštenju.

Ističe da ovaj slučaj šalje jasnu poruku da javnost i policija neće dozvoliti da se putem prikrivenih ili lažnih profila na društvenim mrežama prijeti ženama na javnoj sceni, širi nacionalizam i netrpeljivost i podstiče nasilje.

“Obaviještena sam da se dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić prethodno izjasnio da u radnjama građanina nema elementara krivičnog djela koji se gone po službenoj dužnosti. Odluku Suda za prekršaje posebno pozdravljam zato jer sam strahovala da ću ostati nazaštićena i pored činjenice da su mi upućene prijetnje koje sam ozbiljno shvatila i koje su me uznemirile. Radi se i o osobi koja je svojim objavama neprimjereno govorila o osobama koje nijesu pravoslavne vjere”, kazala je Barjaktarović.

Posebno se zahvaljuje načelniku CB Milovanu Pavićeviću i starješini Darku Milonjiću koji su pokazali visoku profesionalnost.

“Zahvaljujem se i na solidarnosti aktivistkinjama ‘Crnogorskog ženskog lobija’ sa kojima zajedno poručujem čitavoj javnosti da se nasilje nad ženama mora zaustaviti i sankcionisati. Naročito se zahvaljujem zajednici obožavatelja i poštovalaca koji su brzo reagovali na nasilje i govor mržnje i pomogli policiji da identifikuje vlasnika prikrivenog profila”, zaključila je pjevačica.

loading...

1 komentar

  1. Ако је Црна гора твој дом, онда тамо и остани…шта ћеш у Београду и богатиш се, узимаш паре..посо и пљујеш све који те хране.Јер да ти није Србије и Београда била би једна обична нула, што за 90 посто људи сада и јеси.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button