Krivokapić kazao da mu je prihvatljivo sve što odluči parlamentarna većina

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas da mu je prihvatljiva svaka odluka parlamentarne većine, ali i dalje smatra da je za tranziciju vlasti ekspertska vlada najbolji koncept.

„Sve što odluči 41 poslanik ove Skupštine, koji predstavljaju većinu za mene je prihvatljivo. Koje će to rješenje biti, ja znam svoj stav, koji sam rekao nekoliko puta“, rekao je Krivokapić u parlamentu nakon premijerskog sata.

Novinari su pitali da li mu je prihvatljivo da u Vladu uđu predstavnici političkih partija.

On je rekao da ne može da bude premijer u Vladi u kojoj su svi političari i u kojoj su uanprijed definisana politička mjesta.

„Ako smo se opredijelili za promjene tu sam, ako smo se opredijeli za zamjene, nemojte na mene računati“, poručio je Krivokapić.

On je kazao da je u ponedjeljak zvao četiri lidera partija većine na razgovor, ali da se niko nije odazvao.

“Neki su bili na putu, a neki čekaju razrješenje današnjeg sastanka“, rekao je Krivokapić.

On je odgovarajući na pitanje ima li rješenje za ministra pravde, kazao da će on koordinirati Ministarstvom pravde i da će ako ne danas, onda sjutra imenovati državnog sekretara koji će imati dovoljno „kompetencije, snage i znanja, da se nosi sa brojnim problemima koji do sada nijesu rješavani“.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka, odgovorio je da on nije pozvan, ali da očekuje da to bude razriješeno u korist građana.

Krivokapić je kazao da je ekspertska Vlada garancija da se što bezbolnije prođe demokratska tranzicija.

„Ovo su porođajne muke demokratije, jer kad oslobodite duha poslije 30 godina on pokušava na sve strane da djeluje na različite načine“, naveo je Krivokapić.

“Izbori dođu i prođu, zna se ko pobijedi ko više glasova dobije, najgore je što ispada da ja nikome nijedan glas nijesam donio, da sam bio u takvoj situaciji da se samo nađem na čelu liste“, kazao je Krivokapić i dodao je samostalno predvodio listu dok su mnogi sa te liste bili na plažama i izbjegavali da se sretnu sa njim.

Krivokapić je kazao da je njegov pristupa koji nije dijelio građane nego je pokušao da ih zbliži, bio osnovni razlog što je grupacija Za budućnost Crne Gore, koju je predvodio, dobila toliko mandata u Skupštini.

“Koliko smo korektni jedni prema drugima neka vam pokaže ovaj primjer da u trenutku kada sam postao poslanik, neposredno poslije potpisivanja toga da ću biti mandatar, odmah su određeni šefovi poslaničkih grupa tražili da poslaničko mjesto prepustim drugom. Shvatio sam da je to još jedna igra”, kazao je Krivokapić.

 

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com