NIKO NE NOSI MASKU, NEMA DISTANCIRANJA: Crnogorci idu u Skadar po jeftinu hranu i na bezbrižno kafenisanje (FOTO)

Na oko sat vožnje od Podgorice, atmosfera kao da epidemija koronavirusa – ne postoji.

Iako se ni u Crnoj Gori veliki broj građana ne pridržava striktno nošenja maske na javnim mjestima, to svakako čini osoblje u svim prodajnim objektima. U Skadru, međutim, maske, uglavnom, ne nose ni prodavci, ni konobari u kafićima.

Kafići i restorani su puni, a gotovo svuda se čuje i naš jezik. Veliki broj crnogorskih građana,pogotovu Podgoričana, vikendom odlazi u Skadar kako bi kupili hranu koja je značajno jeftinija nego kod nas, ali i opušteno kafenisali ili ručali u tamošnjim ugostiteljskim objektima. 

Ekipa VOP portala ovog vikenda je obišla Skadar, i bili smo među rijetkima koji su tamo nosili maske.

Ne samo da se ne poštuju mjere protiv epidemije koronavirusa, već se u ovom albanskom gradu ne poštuju ni osnovne higijenske mjere kada je u pitanju prodaja hrane.

Skadar Foto VOP

Meso, i mliječne porizvode, recimo, možete vidjeti izloženo na ulici. I kupiti po značajno nižim cijenama ukoliko mislite da je bezbjedno.

Putovanje

Od Podgorice do Skadra laganom vožnjom se stiže za sat i po. Na graničnom prelazu vam ne treba pasoš, dovoljna  je lična karta i ako dolazite i ako niste iz pogranične Podgorice.

Granični policajci su prijatni, prijateljski raspoloženi i pomalo govore naš jezik.

Cijene

Skadar foto VOP

Jedan od razloga, vjerovatno i glavni, zbog kojih se putuje u Skadar su cijene. Tako, recimo, maslinovo ulje, koje kod nas košta oko deset eura litar, na tamošnjoj pijaci možet kupiti po 3 eura za 1,4 litara.

Jabuke koštaju 50 leka za kilogram, toliko su i mandarine, narandže su 60 leka, a u evrima to iznosi 40 odnosno 50 centi.

FOTO VOP

Jedan euro je 120 albanskih leka, ali eure ne morate mijenjati, jer svi primaju evropsku valutu.

Espreso u tamošnjim kafićima je oko 70 centi, a kolači su oko 1,5 eura.

Pica je, 400 leka, odnosno oko 3 eura, a pivo 1,5 euro.

Naša tročlana ekipa utolila je glad sa tri velike pice i žeđ sa tri piva za ukupno 15 eura.

Kada je garderoba u pitanju, u svakoj ulici je veliki broj radnji koji svoju robu drže izloženu na ulici, i tamo se možete cjenkati i dobiti dobru cijenu.

U buticima, međutim, cijene nisu mnogo povoljnije nego u Crnoj Gori.

U samom Skadru smo dobili informaciju da naši građani odlaze u Albaniju i po tehničku robu, neki građevinski materijal, i slično…

Ekipa VOP portala

 

loading...

2 komentara

  1. Cijene hrane i nisu male,npr.orasi u ljusci su 7 e kilo,a ocisceni 11 e kilo,jedino povoljno sto moze da se nadje su lusteri,rasvjeta materijali za presvlacenje namjestaja.Sto se tice pijačne robe cijene su iste kao u Tuzima i artikli su isti.Eto moze se poci na rucak kao na izlet hrana im je solidna po restoranima i za 15 ak eura moze rucati četvoro.I srebro im je povoljnije,sto se tice maslinovog ulja prodaju ga na ulici u bocama od coca cole i iskreno sumljivog je kvaliteta.Toliko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button