Tužilac predložio doživotnu kaznu za Belivuka i Miljkovića, optužena 31 osoba

Širi kontekst djelovanja ove grupe ukazuje na povezanost sa „kavačkim klanom“ iz Crne Gore

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala pod velom partizanove navijačke grupe “Principi”, potvrđeno je Tanjugu.

U optužnici je tužilac zatražio doživotnu robiju za Belivuka i Miljkovića.

Kako prenose mediji u Srbiji optužnicom je obuhvaćen 31 okrivljeni, a među njima su i svjedoci – okrivljeni. Optužnica je predata Posebnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrđivanje. Detalji optužnice još nisu poznati.

Tužilac traži da se optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković najstrože kazne i predlažu doživotnu robiju. Optužnica je napisana na 322 strane sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje, navode Večernje novosti.

Istraga protiv te kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih osoba za nova krivična djela ili novih osoba.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je prošle sedmice na konferenciji za novinare ukazao da se pripadnici te grupe terete za krivična djela zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje. Riječ je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku.

Tužilac je novinarima pokazao i do sada neobjavljivane fotografije koje će se koristiti kao dokaz protiv te grupe.

Pored pomenutih fotografija sa Skaj servera zaplijenjeni su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičene.

Ta grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe „Principi“.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe. Nedjelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa tom grupom.

U aprilu je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena je mašina za mljevenje mesa koja je razmontirana i poslata na vještačenja.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32) i V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29), M. A., B. H. i A.Š.

U maju je istraga proširena na još šest osoba.

Širi kontekst djelovanja ove grupe ukazuje na povezanost sa „kavačkim klanom“ iz Crne Gore, koji je već godinama u sukobu sa takozvanim „škaljarskim klanom“, takođe iz Crne Gore.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com