U SRBIJU STIGLA I VAKCINA ASTRA ZENEKA Vučić: Molio sam Borisa Džonsona i još neke ljude, hvala im na pažnji za našu malu Srbiju

U Srbiju je stigla vakcina protiv koronavirusa Astra Zeneka britansko-švedske farmaceutske kompanije. Pošiljku sa prvih 150.000 doza na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dočekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Za ovo je bilo potrebno mnogo truda, ali uspjeli smo zahvaljujući našim prijateljima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije. Ja sam molio i (britanskog premijera) Borisa Džonsona i neke druge ljude, da ne otkrivam baš sve, hvala im na podršci i što su želeli da nas čuju i hvala na pažnji koju su posvetili maloj Srbiji”, rekao je Vučić novinarima na aerodromu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je dodao da će 150.000 ljudi biti vakcinisano jer se druga doza vakcine prima tek poslije 12 nedjelja. Vakcina koju je kompanija AstraZeneka proizvela u saradnji sa Univerzitetom Oksford odobrena je u EU krajem januara.

U Srbiji je do sada vakcinisano više od milion ljudi, a ova država je prema zvaničnim podacima, druga u Evropi i šesta u svijetu po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika. 

Vakcinacija je u Crnoj Gori počela juće, a prve vakcine primili su korisnici doma u Risnu.

PROČITAJTE I OVO

POČELA VAKCINACIJA: Prvu vakcinu primio štićenik doma u Risnu (FOTO)

MANDIĆ: Da nije bilo Vučića, Crna Gora ne bi dobila nijednu vakcinu

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Kineske vakcine stižu do kraja mjeseca

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button