VUČIĆ: Šta biste rekli da je u Srbiji neki ministar poništio odluku sudije, je li to VLADAVINA PRAVA? - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Šta biste rekli da je u Srbiji neki ministar poništio odluku sudije, je li to VLADAVINA PRAVA?

"Stvari bih vratio na moralno pitanje. Ako ste htjeli Novaku da zabranite da osvoji 10. trofej u Melburnu, zbog čega ga niste odmah vratili i rekli mu da je nemoguće da dobije vizu za vašu zemlju. Zašto ga maltretirate i zašto se iživljavate"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je situaciju oko Novaka Đokovića i njegovog nastupa na Australijan openu.

Vučić se osvrnuo na izjavu premijera Australije Skota Morisona, koji je istakao da podržava odluku da srpskom teniseru bude ukinuta viza.

“Suočeni smo sa mnogo problema i pritisaka, ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspjeli da oduzmu, to je srce, ponos i dostojanstvo. Ovo govorim zbog svega što se poslednjih dana zbiva u Melburnu, ali ne zbog dobijanja politčkih poena. Napadi i pritisci na Novaka Đokovića, građanina naše zemlje su iz nepoznatih razloga dosegli te razmjere da je nemoguće, za mene, da ne kažem šta mislim i šta je naš odgovor Australiji. Ne bih ni riiječ rekao, da posle ponovoljene odluke izvršnih organa australijskih vlasti da se uskrati viza Novaku Đokoviću, se nije oglasio njihov premijer, koji je pozdravio tu odluku. Začuđen sam zbog činjenice da takve odluke mogu da donose organi izvršne vlasti, a poslje odluke sudskih vlasti. Nerijetko nam drže predavanja o vladavini prava, možete da zamislite kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništava odluke sudija. Ovim su nam pokazali kako izgleda nebitno pravosuđe, jer je sva vlast u rukama izvršnih organa”, rekao je Vučić.

Zapitao se zbog čega Novaku nije priije polaska na turnir rečeno da ne može da dobije vizu, odnsno zašto odmah nije vraćen.

“Stvari bih vratio na moralno pitanje. Ako ste htjeli Novaku da zabranite da osvoji 10. trofej u Melburnu, zbog čega ga niste odmah vratili i rekli mu da je nemoguće da dobije vizu za vašu zemlju. Zašto ga maltretirate i zašto se iživljavate ne samo nad njim i njegovom porodicom, već sa cijelom jednom nacijom, slobodarskom i ponositom. Jel to potrebno da biste dobili izbore? Jel to potrebno da biste se dodvorili javnosti? Eto, pojavio se predsjednik jedne male zemlje, koji to smije da kaže premijeru velike zemlje, a smijem to da kažem jer govorim istinu i zato što i vi znate da je tako”.

“Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet, manje ili više, neće promijeniti ni sud našeg naroda o narodu Australije, koji poštujemo i cijenimo, ali ni o Novaku Đokoviću. Možete o njemu da pišete hiljade najgorih tekstova, on će ostati najveći teniser svih vremena i uvijek će biti u našim srcima. Vi koji mislite da maltretiranjem i ponižavanjem nešto postižete, nikada neće prići, ne Novaku Đokoivću, nego bilo kojem običnom čovjeku i našeg i vašeg ponositog i dostojanstvenog naroda. Srbija će biti uz Novaka Đokovića i Srbija će umjeti da odgovori, mnogo ljepše nego što ste se vi ponašali prema Novaku Đokoviću”, poručio je Vučić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com