MEDOJEVIĆ PRAVO IZ SKUPŠTINE U VLADU? Knežević kaže da bi to bilo dobro jer ima “znanje i političko iskustvo”

Spekulacije da je lider Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević podnio ostavku na poslaničku funkciju, nakon što je prethodno “napravio dil” da dobije poziciju u Vladi Zdravka Krivokapića, potvrdio je sinoć i Milan Knežević, lider DNP-a. 

U prilog tome ide i činjenica da je Medojević samo dan prije najavljenog glasanja o budžetu, podnio ostavku na poslaničku funkciju, kako ne bi došao u situaciju da pogazi obećanje od prije nekoliko dana da neće glasati za budžet sve dok se ne istraži ko stoji iza šverca cigareta koji se, kako tvrdi, i dalje odvija preko Luke Bar. 

On je direktno optužio Vladu i premijera Zdravka Krivokapića da stoje iza ovih kriminalnih aktivnosti, kao i da je “neko iz Vlade uzeo pare od šverca”.

PRATITE UŽIVO NA VOP-u: Danas u Skupštini usvajanje budžeta, DF “za”, Medojević podnio ostavku

Knežević je sinoć u emisiji Press plus na A1 kazao da u Vladi Crne Gore ima nekoliko “premijera iz sjenke“, dodajući da bi rekonstrukcija izvršne vlasti bila korisna za sve, ali i precizirao da bi u rekonstruisanoj Vladi “trebalo da bude mjesta za predsjednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića”.

„Volio bih da Medojević uđe u tu Vladu, jer bi svojim znanjem i političkim iskustvom značajno doprinio njenom radu“, kazao je Knežević.

Knežević je rekao i da ima nekoliko varijanti izlaska iz političke krize – rekonstrukcija Vlade, izbor nove izvršne vlasti i vanredni izbori.

“Mislim da imamo nekoliko premijera iz sjenke. Dritan Abazović je zaustavio potpisivanje Temeljnog ugovora u Beogradu, a ministar finansija Milojko Spajić je takođe opstruirao potpisivanje tog dokumenta“, kazao je Knežević.

Najbolje rješenje, po njemu, bi bilo da dođe do dogovora o rekonstrukciji aktuelne Vlade.

“Rekonstrukcija Vlade podrazumijeva ulazak političkih predstavnika iz parlamentarne većine u izvršnu vlast, ali i da premijer ostane Zdravko Krivokapić. Za njegovo dobro smatram da je dobro da dođe rekonstrukcije, jer trenutni Krivokapićev kabinet, čast izuzecima, izgleda na situaciju poslije cunamija“, kazao je Knežević.

Da li je ulazak Nebojše Medojevića u rekonstruisanu Vladu, kao i njegova ostavka na poslaničku funkciju neposredno prije glasanja o budžetu dio dorogovora DF-a sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, biće jasno uskoro. 

Podsjetimo još da je Medojević ranije najavljivao da će podnijeti ostavku na poslaničku funkciju nakon glasanja o budžetu. 

V.Mitrović

 

 
loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button