UŽIVO KRIVOKAPIĆ: Vlada podržava rješavanje pitanja naknada majkama, ali u skladu sa principom fiskalne neutralnosti - Volim Podgoricu

UŽIVO KRIVOKAPIĆ: Vlada podržava rješavanje pitanja naknada majkama, ali u skladu sa principom fiskalne neutralnosti

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odgovara danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a glavna pitanja tiču se vladavine prava i aktuelne ekonomske situacije u zemlji.

Odgovarajući na pitanje predstavnika kluba Demokrata – Demos – Mir je naša nacija, Borisa Bogdanovića, da li će Vlada dati pozitivno mišljenje na vraćanje naknada majkama po osnovu rođenja troje ili više djece, te vraćanje dječjeg dodatka za djecu do 18. godine života, premijer je podsjetio da je pravo na naknadu ostavilo nešto više od 22.000 žena u Crnoj Gori.

On je rekao da Vlada podržava svaku inicijativu koja je usmjerena ka socijalnoj pravdi, navodeći da nije urađena fiskalna procjena tih troškova na budžet države.

“Samo rješenja koja su održiva na dugi rok smiju biti predmet razmatranja”, rekao je Krivokapić.

I prijedlog za dječji dodatak djeci do 18-e godine života je dostavljen bez fiskalne procjene na budžet, zbog čega je potrebno napraviti procjenu koliko je potrebno novca za tu namjenu.

Šef kluba “Crno na bijelo” Miloš Konatar pitaće šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna, država jakih institucija i vladavine prava.

Poslanik Raško Konjević, predstavnik Socijaldemokartske partije i albanske koalicije “Jednoglasno”, pitaće Krivokapića da li namjerava da premijersku funkciju i dalje obavlja kao vjernik jedne vjerske zajednice, urušavajući sekularni karakter zemlje.

“Kada će Vlada prestati da opstruira rad Fakulteta za crnogorski jezik i kjniževnost i ima neadekvatan odnos prema cmogorskoj dijaspori”, navodi se u pitanju Konjevića.

Predstavnik Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, Danijel Živković, pitaće Krivokapića “šta ga podstiče da uzurpira mjesto pređsjednika Vlade, koje mu više ne pripada”.

Predstavnika Socijaldemokrata Damira Šehovića interesuje koje aktivnosti Vlada planira da bi se riješili problem političke, institucionalne, ekonomske, zdravstvene i bezbjednosne krize.

“Šta konkretno planirate da uradite da biste odbolkirali pregovarački proces sa Evropskom unijom”, upitao je Šehović.

Branko Radulović, predstavnik poslaničkog kluba Demokratski front – Pokret za promjene, smatra da programi “Evropa sad”, “Crnogorski maršalov plan” i “Fiskalna strategija” nijesu reformski, već da su u parcijalni i neutemeljeni i mogu da izazovu socijalni haos.

Predstavnik kluba Demokrata – Demos – Mir je naša nacija, Boris Bogdanović pitaće da li će Vlada dati pozitivno mišljenje na Predlog zakona o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece i izmjene Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim se vraćaju dječiji dodaci za djecu do 18. godine života.

Foto: VOP

Poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje kada građani mogu očekivati popis stanovništva, domaćinstava i stanova i da li će ga biti.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće koliko je sredstava Vlada planirala u budžetskoj 2022. godini za zavrsetak započetih projekata u opštinama na sjeveru i za putnu i vodovodnu infrastrukturu gdje žive manje brojni narodi.

2 komentara

  1. There are actually numerous particulars like that to take into consideration. That is a great level to carry up. I provide the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you convey up the place crucial thing will likely be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged round issues like that, but I’m sure that your job is clearly recognized as a good game. Each girls and boys really feel the impact of only a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com