ABAZOVIĆ O REKONSTRUKCIJI VLADE: Nisam siguran da smo blizu rješenja

“Moj je apel da parlamentarna većina prvo treba da se složi oko stvari koja je urgentna – to je Tužilački savjet”

Dvije sedmice od kako su se Demokratski front i Demokratska Crna Gora dogovorili, a premijer Zdravko Krivokapić potom pristao da se ide u rekonstrukciju Vlade, njen potpredsjednik Dritan Abazović poručuje da Građanski pokret URA neće izbjegavati dijalog.

“Nisam siguran da smo blizu rješenja, ali možda se nešto iz svega toga izrodi. Moj je apel da parlamentarna većina prvo treba da se složi oko stvari koja je urgentna – to je Tužilački savjet. To je nešto što ne može da čeka i što je na štetu svih, ako se ovako nastavi. I moj apel je da to bude prekretnica možda nekih budućih dogovora”, rekao je Abazović za TV Vijesti.

A dogovor DF-a u Demokrata, potpredsjednik Valde ovako komentariše…

“Ja ga zaista vidim pozitivno, mislim da je dobro da se slični politički subjekti dogovaraju. Imali smo veliko mimoilaženje stavova u prethodnom peridu, što je mučilo građane i slalo jednu pogrešnu poruku, možda smo i mi nastavili sa nekim prepucavanjima, ja se nadam da će to da se eliminiše u narednom periodu. To što su Demokrate i DF našli zajednički jezik je dobra stvar za neke buduće političke relacije u Crnoj Gori”, rekao je Abazović.

Upitan hoće li URA pristati na Vladu u kojoj će biti političari, Abazović odgovara:

“Ako ćemo da promijenimo koncept, odlično… da napravimo novu vladu ispočetka – da uđu političari iz svih opcija, da se napravi raspodjela i da to bude jedan novi efekat koji bi trebalo da ostvari neke rezultate, koje, možda, mi nijesmo u ovom periodu, s tim što ja ne dijelim mišljenje da je ova Vlada neuspješna”.

(Vijesti)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com