Abazović sa Reintjesom: Riješeni smo da se obračunamo sa kriminalom i korupcijom, nastavljamo saradnju sa Nizozemskom u oblasti vladavine prava

„Odnosi Crne Gore i Kraljevine Nizozemske su prijateljski i partnerski i treba ih  intenzivirati, naročito na polju ekonomske saradnje i vladavine prava“, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i nerezidentnog ambasadora Nizozemske u Crnoj Gori Josta Reintjesa.

Predsjednik Abazović i ambasador Reintjes su se saglasili da postoji veliki potencijal za jačanje saradnje u oblasti energetike, turizma, infrastrukurnih projekata, IT sektora, poljoprivrede i prehrambene industrije. „Želimo vidjeti još više nizozemskih investicija u Crnoj Gori“, istakao je premijer Abazović.

Predsjednik Vlade Abazović se zahvalio na dosadašnjoj podršci Nizozemske u procesu pristupanja Crne Gore EU i izrazio nadu da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

„Svjesni smo da vladavina prava zauzima ključnu ulogu u reformskom napretku Crne Gore i riješeni da se obračunamo sa organizovanim kriminalom i korupcijom. S tim u vezi, očekujemo da Nizozemska nastavi pružati ekspertsku pomoć, posebno u oblastima koje su ključne za jačanje vladavine prava, kako bi u što kraćem roku ispunili privremena mjerila za poglavlja 23 i 24“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Čestitajući na izboru za predsjednika Vlade Crne Gore, ambasador Kraljevine Nizozemske Reintjes istakao je da će Nizozemska nastaviti da sarađuje sa Crnom Gorom u procesu jačanja vladavine prava i evropskih integracija.

Sagovornici su kontatovali da Crna Gora i Nizozemska, danas, kao partneri u NATO-u, sarađuju na većem nivou i u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost, ističući značaj članstva u Alijansi i postojanja sistema kolektivne bezbjednost.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com