BAJDEN SPOMENUO NEPOSTOJEĆU DRŽAVU: Novi gaf američkog predsjednika, pokušao da se ispravi, ali ispalo još gore (VIDEO) - Volim Podgoricu

BAJDEN SPOMENUO NEPOSTOJEĆU DRŽAVU: Novi gaf američkog predsjednika, pokušao da se ispravi, ali ispalo još gore (VIDEO)

Američki predsjednik Džo Bajden zahvalio se u ponedeljak “Čehoslovačkoj” zbog podrške koju pruža Ukrajini u borbi protiv Rusije!

Bajden (81) je napravio gaf tokom razgovora sa češkim premijerom Petrom Fijalom u Ovalnom kabinetu.

– Češka Republika – odmah se ispravio Bajden, međutim, napravio je još jedan gaf pošto se država zove samo “Češka” od 2016. godine i Prag insistira na tom nazivu.

Mirnim razdvajanjem Češke i Slovačke okončano je 75 godina postojanja čehoslovačke države. Čehoslovačka je šest godina bila pod nacističkom okupacijom tokom Drugog svjetskog rata i više od četiri decenije pod vladavinom komunista kao satelit SSSR-a.

Novi gaf se dogodio u trenutku kad ankete redovno pokazuju široku dvostranačku zabrinutost među glasačima o mentalnoj sposobnosti Bajdena za drugi četvorogodišnji mandat.

Anketa koju je prošlog mjeseca objavio Njujork tajms pokazala je da 73 odsto registrovanih birača vjeruje da je Bajden prestar da bi bio predsjednik dok je samo 42 odsto to reklo za bivšeg predsjednika Donalda Trampa (77) koji traži revanš protiv Bajdena u novembru.

Bajden je već najstariji američki predsjednik ikada i imao bi 86 godina ako završi puni drugi mandat.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com