Bande sa Balkana drže tržište droge u Velikoj Britaniji: Hvale se na mrežama koliko su jaki (VIDEO) - Volim Podgoricu

Bande sa Balkana drže tržište droge u Velikoj Britaniji: Hvale se na mrežama koliko su jaki (VIDEO)

Izvještaj Ujedinjenih nacija otkrio je da kontrolu nad drogom u Velikoj Britaniji drže bande sa područja Balkana i da trenutno ostvaruju “značajnu kontrolu nad tržištem kokaina”.

Kriminalci porijeklom iz Albanije uvoze kokain iz kontinentalne Evrope preko luka u jugoistočnoj Engleskoj.

Takođe, farme kanabisa kojim upravljaju albanske kriminalne mreže, prema njihovoj procjeni, dostigle su “nivo epidemije” i “postale prava industrija”, prenosi Daily mail.

Uz pomoć saveza sa južnoameričkim narko-kartelima, ovi gangsteri jačaju svoj položaj tako što kombinuju strah i smrtonosno nasilje koje dokazuju tako što na mrežama kače fotografije koje su prepune oružja, droge i gomile novca.

Nedavna studija je pokazala da je 80 albanskih migranata osuđeno na ukupno 130 godina u prva četiri mjeseca ove godine. Njihovi zločini su uključivali ubistva, silovanja, krivična djela za posedovanje vatrenog oružja i kidnapovanje.

Velika Britanija je uslijed pristika koji predstavljaju ovi zatvorenici, primorana da sklopi sporazum sa Tiranom o deportovanju osuđenih prije isteka kazne.

Kako je nedavno naveo MailOnline, neki od albanskih državljana su nelegalno ušli u Veliku Britaniju i pridružili se narko-kartelima kako bi bili osuđeni. Nakon toga, oni imaju praksu da se žale da su žrtve modernog ropstva i onda im se daje pravo na azil.

Jedna od najozloglašenijih albanskih bandi, koja “vlada” tržištem, je The Helbanianz, čije je sjedište na imanju Gaskojn u Barkingu, u istočnom Londonu.

Trenutno tržište kokaina u Velikoj Britaniji vrijedi oko 2.3 miliona evra sa oko milion korisnika, a istraživanje Nacionalne agencije za kriminal pokazalo je da kriminalne grupe organizovane od strane Albanaca kontrolišu skoro cijelu zemlju.

Vjeruje se da su odgovorni za krijumčarenje miliona kilograma droge u Ujedinjeno Kraljevstvo svake godine i otvoreno se hvale svojim kriminalnim aktivnostima postavljajući video-snimke na društvenim mrežama.

U Velikoj Britaniji živi oko 140.000 Albanaca koji, kako je istakao premijer Edi Rama, “vrijedno rade i plaćaju porez”. Međutim, skoro 12.000 stanovnika ove zemlje sa Balkana došlo je tokom prošle godine i radi za narko-bande.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com