BEČIĆ: Genocid u Pivi zaslužuje pomen, jedan od najvećih zločina ikad počinjenih na našoj teritoriji - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Genocid u Pivi zaslužuje pomen, jedan od najvećih zločina ikad počinjenih na našoj teritoriji

Genocid u Pivi zaslužuje pomen zbog stradalih nevinih civila od fašističke ruke u samo osam krvavih dana juna 1943. samo zbog svoje vjerske i nacionalne pripadnosti, saopštio je lider Demokrata i nosilac liste “Hrabro se broji”, Aleksa Bečić.

“Danas je 7. jun i danas moramo da zastanemo. Danas se sjećamo svi zajedno, kao narod, kao država, da je prije punih osam decenija izvršen jedan od najvećih zločina ikad počinjenih na našoj teritoriji i nad našim narodom. Genocid u Pivi zaslužuje pomen prije svega zbog stradale mladosti, njih 549, ali i ostalih 741 nevina civila stradalih od fašističke ruke u samo osam krvavih dana juna 1943. samo zbog svoje vjerske i nacionalne pripadnosti”, kazao je Bečić.

Kultura sjećanja na masovna stratišta u kojima su svirepo ubijeni naši najmiliji, poručuje, mora biti brižno odgajana.

“Ovo je prva godina kada ovaj crni datum dočekujemo sa Rezolucijom o genocidu u Pivi i Velici, formalnim priznanjem veličine ovog strašnog zločina, izglasanim na predlog Demokrata. To je i najmanje što smo mogli da uradimo za nevine žrtve. Bićemo potpuno mirni tek onda kada usvojeno ovim aktom i dosljedno počne da se primjenjuje. Subjekt koji predvodim i ja lično nastaviću da pružam nesebičnu podršku ovom cilju”, ističe lider Demokrata.

Zbog mrtvih i mučenih, kaže Bečić.

“Zbog njihovih potomaka. Možda najviše zbog živih – zbog svih nas zajedno. Zbog naše antifašističke vertikale i tradicije i najsnažnijeg našeg poriva – nevjerovatne želje za slobodom. Da se nikad i nikome više ne ponovi ni izbliza ono što se tog 7. juna 1943. godine dogodilo, kao ni drugi stravični zločini u kojima su stradali nevini ljudi. Žrtva je žrtva. Zločinac je zločinac. Čovjek je čovjek. Neka je vječna slava i hvala mučenicima”, zaključio je Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com