Bečić na misi u Tuzima: Katolička crkva uvijek nastupala sa pomiriteljske pozicije

Katolička crkva uvijek je nastupala sa pomiriteljske pozicije u Crnoj Gori i njena misija je doprinosila i danas doprinosi izgradnji crnogorskog društva na temeljima univerzalnih vrijednosti ljubavi, mira, bratske i komšijske sloge i suživota, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Alekse Bečića sa generalnim vikarom Barske nadbiskupije, paterom Paškom Gojčajem.

Bečić je sinoć, kako je saopšteno iz Skupštine, prisustvovao je božićnoj misi u crkvi Svetog Antuna u Tuzima, prilikom čega je još jednom svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti čestitao najradosniji hrišćanski praznik. Gojčaj, koji je na početku pozdravio predsjednika Bečića i zahvalio mu na prisustvu, istakao je zadovoljstvo zbog činjenice da je on prvi državnik koji prisustvuje misi u katoličkoj crkvi u Tuzima.

“Pater Gojčaj je u prigodnoj besjedi saopštio da se uvijek molio za sve one koji obavljaju važne državne poslove. Odlazak predsjednika Skupštine Crne Gore u katoličku crkvu na jedan od najvećih hrišćanskih praznika sam po sebi simbolizuje njegovu posvećenost multivjerskom i multinacionalnom skladu, te afirmisanju Crne Gore kao građanske države, što predstavlja njegovo stremljenje i ideal kojem teži cijelog života”, rekli su u Skupštini.

loading...

1 komentar

  1. Lijepo, svi treba da volimo i poštujemo svoje komšije, sugrađane. U protivnom nešto nije u redu ili s nama, ili s njima. A ovdje smo svi dosta bliski – velika većina u našoj zemlji je ili isti narod različite vjere, ili različit (ali opet ne mnogo različit) narod iste vjere – ovo mislim upravo na Hrišćane, koji su vjernici jedne od dvije postojeće apostolske crkve na svijetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button