BEGOVIĆ: Uklonjene nepravilnosti sa WADA, nema opasnosti od suspenzije naših sportista

Uprava za sport i mlade je prije roka otklonila sve nepravilnosti koje se tiču usaglašenosti sa pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA) gdje je postojala opasnost da Crna Gora bude kažnjena isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe sportisti ne bi nastupali pod našom zastavom i himnom, kazao je v.d direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović, rekavši da ovo predstavlja još jednu veliku pobjedu Uprave za sport i mlade.

“Kao što sam obećao stupanjem na dužnost, obavezao sam se da ću da riješim problem koji je prouzrokovan nestručnim i nesavjesnim postupanjem prethodnih upravljačkih struktura na poslovima sporta i mladih”, kazao je Begović u saopštenju.

Begović je kazao da javnost ne mora brinuti o potencijalnoj suspenziji crnogorskih sportista već se može fokusirati na njihove sjajne nastupe.

“Ljekovitost ovog procesa ogleda se u činjenici da je uspostavljen partnerski odnos sa relevantnim međunarodnim organizacijama i obezbijeđena ekspertsko-tehnička podrška za novi institucionalni aranžman. U narednom periodu, crnogorski sport očekuju bitne promjene sa težištem na zaštiti prava sportista i sportskih radnika, s jedne, i obezbjeđivanjem koncepta sport za sve, s druge strane”, zaključio je Begović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com