BICIKLOM U PG INSTITUCIJE: Sada imate i parking mjesta, evo gdje tačno (FOTO)

U sklopu oblježavanja Evropske nedjelje mobilnosti juče su ispred Sekretarijata za uređenje prostora, zgrade Glavnog grada i zgrade gradskog parlamenta postavljena biciklistička parking mjesta. Sekretar za saobraćaj Lazarela Kalezić je za Dan navela da je na svakoj lokaciji postavljeno po pet mjesta na kojima u jednom trenutku 10 bicikala može biti vezano, što znači da na ova tri lokaliteta ima prostora za 30 bicikala.

Glavni grad je, kako je rekla, smatrao svrsishodnim da realizuje jednu trajnu mjeru, a to je učinjeno postavljanjem parking mjesta za bicikle.

Foto FB

“Negdje nas je vodila i sama ideja Evropske nedjelje mobilnosti, zato što je ona posvećena pješacima i biciklistima, alternativnim vidovima saobraćaja. Glavni razlog je to što smo smatrali da obezbjeđenje ovakve vrste infrastrukture na lokalitetima koji su zapravo potrebni građanima u smislu što oni svoje obaveze odnosno potrebe zadovoljavaju u ovim ustanovama”, dodala je Kalezić.

Ona je saopštila da je jedan takav parking postavljen ispred zgrade Glavnog grada kako bi se zaposleni podstakli da biciklima dolaze na posao.

“Smatrali smo da je zgrada Glavnog grada u kojoj je smješten gradonačelnik lokalitet koji bi mogao da zadovolji potrebe ljudi u smislu da odlože svoje biciklo kad hoće da obave neku od aktivnosti. Nisu samo građani bili ti koji su negdje podstakli naše razmišljanje o tome da te lokalitete odredimo za parkinge, nego i da stimulišemo naše službenike da ostave automobile kući, da daju primjer tako što će biciklima dolaziti na posao”, istakla je Kalezić.

Foto: FB

Ona je poručila da vjeruje da će u narednom periodu pokriti sve lokalitete institucija u gradu sa parkinzima za bicikla.

Kalezić je rekla da će postavljena parking mjesta ispred Sekretarijata za uređenje prostora zadovoljiti potrebe onih koji dolaze biciklom kako bi završili obaveze u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i Sekretarijatu za socijalno staranje.

Pored predstavnika Sekretarijata za saobraćaj postavljanju biciklističkih parking mjesta prisustvovao je i sekretar za planiranje i uređenje prostora Miljan Barović.

Izvor Dan

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button