Bivši direktor “Montenegro erlajnsa” Zoran Đurišić savjetnik Abazovića za vazduhoplovstvo

Dugogodišnji direktor “Montenegro erlajnsa” Zoran Đurišić postao je savjetnik – ekspert-konsultant za vazdušni saobraćaj premijera Dritana Abazovića.

Prema informacijama “Vijesti”, Đurišić će biti zadužen da premijeru i Vladi predlaže rješenja za unapređenje rada novog avioprevoznika “ToMontenegro”, rješavanje odnosa s “Montenegro erlajnsom” u stečaju, Aerodromima, civilnim vazduhoplovnim vlastima, i za svoj posao odgovaraće samo Abazoviću.

Urgentna pitanja su odnosi između nove i bivše aviokompanije u stečaju koje se spore oko prava na logo, hangara, članstva u IATA,… što čini štetu objema kompanijama, kao i imenovanje novog odbora direktora “ToMontenegra” jer je sadašnjem trebalo da prestane mandat još prije pola godine zbog ostavke dva člana.

Prema informacijama “Vijesti” Abazović je tražio urgentnu reakciju za sagladavanje stanja u “ToMontenegro” i stabilizaciju poslovanja, a predlog je da se izabere novi odbor direktora od domaćih stručnjaka iz vazduhoplovstva koji imaju znanje i iskustvo da doprinesu razvoju nove avio kompanije.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com