Bojanić: Ukidamo duple granice sa Srbijom, imaćemo zajednički granični prelaz u Bijelom Polju

Po pitanju željezničke infrastrukture imaćemo zajedničke radove i projekte, a u narednih par mjeseci ćemo u Bijelom Polju imati i zajednički  granični prelaz, ukidaju se duple granice, što će smanjiti sve carinske administrativne procedure, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić tokom sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislavom Momirovićem sa kojim je razgovarao o najvažnijim aspektima saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata, željezničkog i avio saobraćaja.

Ministri su prvobitno razgovarali o toku projekta izgradnje autoputa E-763: Požega-Boljare, koji od izuzetnog značaja za razvijanje putne komunikacije i dalje povezivanje regiona, rekao je za Tanjug.

S tim u vezi, ministar Bojanić informisao je ministra Momirovića o trenutnom statusu aktivnosti i planovima na projektu sa crnogorske strane do granice kod Boljara. Beograd – Južni Jadran od izuzetne je važnosti za obje države, jer ne samo da predstavlja vezu između Srbije i Crne Gore,  već i u širem kontekstu povezaće Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju, zaključili su ministri tokom sastanka.

Ministar Bojanić je istakao da crnogorska strana za cilj ima da se što prije nastave planirane aktivnosti na izgradnji auto-puta između Crne Gore i Srbije, i s tim u vezi danas je dogovoreno da se već u maju ove godine potpiše sporazum o formiranju zajedničkih timova koji će raditi na definisanju kontaktnih tačaka budućeg auto-puta kod Boljara.

Po pitanju saradnje u aviosaobraćaju, ministar Bojanić je napomenuo da će Crna Gora povodom slučaja nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines uprkos prethodnim problemima, riješiti sve zaostale finansijske obaveze, dodavši da uskoro počinju letovi nove nacionalne avio kompanije, koji se na relaciji između Crne Gore i Srbije očekuju u junu ove godine

 

“Nova avio kompanija ToMontenegro radi na tome da što prije uspostavimo vazdušni saobraćaj Podgorica-Beograd i Tivat-Beograd, jer svakako su se te dvije destinacije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije po pitanju ekonomske saradnje i protoka ljudi a naročito su važne za turističku privredu Crne Gore”,  istakao je Bojanić.

Momirović je istakao da je od brojnih državnih investicija u Srbiji u domenu željezničke infrastrukture, putnog, vodnog i aviosaobraćaja, jedan od ključnih onaj koji će da spoji Beograd i Podgoricu na auto-putu Miloš Veliki.

“Sada izvodimo radove na dionici od Čačka do Požege a vrlo brzo se spremamo da potpišemo komercionalni ugovor za dio puta od Požege preko Arilja, Ivanjice, Duge Poljane do Boljara. To je dionica od 107 kilometara, za nas jako značajna i strateški važna, jer ukoliko mi povežemo i približimo Srbiju i Crnu Goru, Beograd sa Barom, mi potpuno podižemo ekonomske perspektive građana naše dvije države”, naveo je ministar.

loading...

4 komentara

  1. ССД СТЕ СЕ СЕТИЛИ СРБИЈЕ…СРАМ ВАС БИЛО ДО ССДА СТЕ ПЉУВАЛИ, БЉУВАЛИ, СРАЛИ, НАПАДАЛИ ДА ЈЕ СРБИЈА ОКПАТОР А САД ТРАЖИТЕ ПОМОЋ ОД ЊЕ. МРШ БРЕ ФАШИСТИ. СРБИЈА ДА ПО,ОГНЕ МАФИОКРАТДСКУ ЦРНУ ГОРУ. ГДЕ ЈЕ КРИВОГЛАВИЋ, ДОШАО ЈЕ НА ВЛСТ ГЛАСОВИМА СБА А САД ЈЕ НАЈВЕЋИ АНТИ СРБИН, ЗАШТО ТО НЕ РЕЋИ, А САД ОЋЕ ПОМОЋ. РШ БРЕ, СИКТЕР. СРБИЈО ЗАВРШАВАЈ СВОЈЕ ПОСЛОВЕ ДО С ВОЈЕ ГРАНИЦЕ А ЗА ОСТАЛО НЕКА СЕ ЈЕБУ ККО СУ НАУЧИЛИ !

  2. Bojanicu odjebi ti od Srbije.Sada si se setio nas.Ti si pritajeni Srbomrzac,samo ti je do trenutne vlasti i licne afirmacije.Mi radimo di vase granice i to kada budemo hteli.Imamo mi mnogo precih investicija nego sa Crnom Gorom.Znaci SIKTER.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button