DAČIĆ: “Ne pravim Crnoj Gori nikakve probleme, vi se miješate u naše unutrašnje poslove”

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je licemjernim saopštenje Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, u kojem se naziva anahronim njegov poziv mitropolitu Joanikiju da reaguje, jer je, kaže Dačić, vlast u Crnoj Gori dogovorena na sastanku kod mitropolita Amfilohija.

“Kako to nije miješanje crkve u političke stvari?” upitao je Dačić

Dačić je dodao da ga ne interesuje smjena Zdravka Krivokapića, već smatra da svi treba da se dogovore i rade u interesu crnogorskog i srpskog naroda i time ne pogaze obećanje građanima.

Dačić je  primijetio da iz Crne Gore dolaze besmislene izjave i napadi poput onih da se, kako kaže, miješao u unutrašnje stvari Crne Gore time što je kazao da je Rezolucija o Srebrenici uperena protiv srpskog naroda, zato što je donijeta ničim izazvana.

Bile su, kaže Dačić, i izjave da se Srbija miješala u izbore, da je navijala za predstavnike onih koji su bili protiv Mila Đukanovića.

 

“Sada dobijamo od strane predstavnika vlasti koje su rušile Mila Đukanovića gotovo slične optužbe. Čini mi se da nisu promijenili čak ni one što pišu saopštenja u ime ministarstva”, rekao je Dačić Tanjugu.

Dačić objašnjava da je juče pozvao mitropolita Joanikija da se, imajući u vidu odgovornost mitropolije za predlaganje nosioca liste na izborima, pozabavi situacijom u vladajućoj koaliciji zato što su oni pobijedili na talasu litija.

“Na intervenciju pokojnog mitropolita Amfilohija je Krivokapić postavljen za nosioca liste. Na osnovu toga su pobijedili na izborima. Sada Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore kaže da je moj poziv da se uključi mitropolit anahron, da je to poziv na rušenje sistema, a šta su do prije nekoliko mjeseci radili kod Amfilohija”, upitao je Dačić.

Kaže da bi volio “kada bi mitropolit Amfilohije mogao da pogleda šta se dešava”.

“Ne pravim Crnoj Gori nikakve probleme, mene Crna Gora i njihova unutrašnja politika ne intresuje. Ja samo kažem dalje ruke od Srbije, vi se miješate u naše unutrašnje poslove, zato što ste priznali Kosovo, zato što donosite rezolucije koje su uperene protiv srpskih interesa”, poručio je Dačić.

Dodaje da su Srbi i Crnogorci prijateljski i bratski narod, te da je pozvao i sve partnere iz Crne Gore da dođu u posjetu, ali je i poručio da nikome neće dozvoliti da se u ime toga miješa u unutrašnje stvari Srbije, a da pri tome optužuje Srbiju da se ona miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

 
loading...

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com