DAMJANOVIĆ: Nisam čuo razloge smjene, nuđeno mi mjesto ministra u rekonstruisanoj vladi

Smijenjeni v.d direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović gostujući na TV Adria je kazao da mu nije objašnjeno zašto mu nije produžen mandat, kao i da mu je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ponudio ministarsku poziciju u potencijalno rekonstruisanoj vladi.

“U septembru sam otvorio teme sa ministrom Spajićem zašto mi se ne daju pomoćnici i zašto se ne otvaraju neki konkursi, a dobio sam odgovor da on misli da nisam optimalan za funkciju koju obavljam, već da treba da obavljam neku drugu, možda i ministarsku ako se Vlada rekonstruiše”, kazao je Damjanović.

On je kazao da nakon sastanka sa Spajićem nije bilo nikakve komunikacije, kao i da je potom Vlada donijela odluku o prestanku njegovog v.d statusa.

“Ne znam i neću da tumačim suštinske razloge smjene. Sistemski smo se obračunali sa dugogodišnjim švercom narkotika i cigareta. Nisam siguran da od vremena kad sam smijenjen pa do sada ima i približnih rezultata. Međunarodni faktor ne daje tek tako podršku i za to treba krediblitet i ozbiljnost. Ovdje je problem sistem i što se ne daje šansa da se pošteno radi”, kazao je Damjanović.

Dodaje da onaj ko ga je smjenio nije ništa dobro napravio sistemu i državi.

“Maliciozno je slati cinične opaske kako neke akcije nisu bile poznate v.d direktoru Uprave prihoda i carina poput akcija suzbijanja kokaina. To nije moguće obaviti bez prvog čovjeka u upravi tj. mog znanja”, kazao je.

Kako je kazao, vlada nije ispunila obećanje o nagradi za pripadnike carinske službe.

“Dužnost mi je da podsjetim da je Vlada Crne Gore obećala da će isplatiti nagrade za pripadnike carinske službe koji su učestvovali u akcijama suzbijanja krijumčarenja. To obećanje nije ispunjeno, ako jeste neka me demantuju, to su ljudi koji su glavu rizikovali, oni su to zaslužili”, kazao je Damjanović.

Dodaje i da je nakon smjene razgovarao sa premijerom Krivokapićem, ali predmet razgovora nije bila ponuda nikakve funkcije.

“Razgovarali smo o razlozima i načinu smjene, nije to bio dug razgovor. Ja sam se potrudio da dam svoje viđenje tog problema i problema koji su izazvali takvim činom”, ističe bivši direktor Uprave prihoda i carina.

Damjanović je kazao da je za par mjeseci dok je bio na čelu Uprave prihoda i carina urađeno dosta na sprječavanju šverca cigareta u Crnoj Gori.

“Ja sam bio jedan od predlagaća odluke o zabrani skladištenja cigareta u slobodnoj zoni Luke Bar. Zajedno sa direktorom UP sam naredio akciju popisivanja cigareta u slobodnoj zoni. Početkom juna smo dobili pravu sliku koliko se cigareta nalazi u skladištu. To su više desetina miliona eura vrijednosti. Kada se uradi novi popis biće moguće vidjeti da li je nešto u međuvremenu nestalo i kako se vodi ta priča sa magacinima”, kazao je Damjanović.

Damjanović je kazao da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nikad nije rekao da on nije imao saznanja o akciji zaplijene kokaina.

“Sva saznanja sam imao, a takođe dva službenika Uprave prihoda i carina koja su imala saznanja treba da dobiju nagradu koja im je obećana”, navodi Damjanović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com