DEMOKRATE ODGOVORILE DF-U: Ili srušite Vladu ili prihvatite rekonstrukciju

Matematika se ne može prevariti. Zato pustite priču, pustite cirkusantske performanse, već ili srušite Vladu i idite sa DPS-om ili se vratite u Parlament i prihvatite rekonstrukciju. Da se ova sprdnja koju pravite prekida, saopšteno je večeras iz Demokratske Crne Gore

“Drugari sa Dahlanovog kanabea, na strateškom zadatku destabilizacije Crne Gore i pokušaja zaustavljanja oporavka ove zemlje, očekivano ne patišu. Svaki dan građani – a da je i ne traže – dobiju priliku da čuju ili pročitaju novi napad na građanske i anti DPS snage, koje svojim djelovanjem žestoko žuljaju Dahlan koaliciju”, navode Demokrate.

Demokrate ističu da u tim napadima jedino što se mijenja jesu adrese napadača, a sve drugo je konstanta: od namjere, do načina.

“U pravilu, to su krajnje nedostojne, lažljive, jeftine prevarantske teorije bazirane isključivo na jednoj ideji. Po svaku cijenu oboriti Vladu Crne Gore i blokirati rad Skupštine, i tako prekinuti mogućnost da se u ovoj zemlji nešto pitaju – zamislite samo tu „drskost“ – građani kojima je nakon tri decenije preko glave politika razura i nacionalističkih orgijanja. Tako se u tim programiranim napadima javljaju svi mogući: od umornih i nesposobnih DPS kadrova koji gube pozicije, preko „rent aktivista“ koji više nemaju luksuz da glume nezavisnost, do starih djelova dobrih DF veterana koji pričaju jedno, a rade sasvim drugo”, dodaju Demokrate.

Tako su  juče po ko zna koji put glasali – zajedno sa DPS-om – za saslušanje članova Vlade.

“Iz tog razloga se DPS vratio u parlament, a isto se očekuje i od DF-a, jer lako ćete tu zajedničku misiju nepogrešivo prepoznati po jednom, ma šta da vam pričaju. Kada nova vlast smanji javni dug i uprkos zatečenoj katastrofi u državnoj kasi uspijeva da servisira sve svoje obaveze u zemlji i inostranstvu, to je za njih „crveni alarm“ koji se obavezno mora napasti na najpodmuklije načine, i ako je moguće, predstaviti kao strahovit neuspjeh”, navode Demokrate.

Iz te stranke navode da kada Vlada uspije da usred globalne krize izazvane kovid pandemijom da u jednoj ekonomski ojađenoj zemlji ne otpušta ljude, kada krene da sanira kriminalnu zaostavštinu, to razlog da se sinhronizovano sa oba, naizgled suprostavljena ekstremna pola krene u opsežnu akciju koja za cilj imaju isključivo ruiniranje drušvene atmosfere i izazivanje sukoba.

“Kada Skupština Crne Gore sa svih strana dobija pohvale za rad i efikasnost, kada se sa najrelevantnijih evropskih adresa o tome priča sa neskrivenim poštovanjem, kreće „Dahlan koalicija“ da sve to blokira, tobože zbog političkih principa”, navode Demokate.

Prema njihovim riječima, kada Skupština krene da rješava pitanja od najvećeg društvenog značaja poput tužilaštva ili Javnog servisa, uslijedi ista oluja opstrukcija i projektovanog ludila, koja već decenijama kao taoce drži građane ove zemlje.

“Ili, kako oni vole reći, „ako laže koza, ne laže rog: To je ta ekipa koja je toliko „ugrožena“ i „izostavljena“ da, osim dva potpredsjednika Skupštine i šest predsjednika skupštinskih odbora, ima 220 mjesta u upravnim odborima, 57 predsjednika upravnih odbora, 70 izvršnih direktora”, ističu u Demokratskoj Crnoj Gori.

Cinik bi, kažu, rekao da su ne izostavljeni, već prosto masakrirani…

“Činjenica da ni DPS, ni dio DF ne pokreću pitanje povjerenja Vladi apsolutni je dokaz da je svaki njihov potez savršeno sinhronizovan, o čemu svjedoče i njihova pomenuta zajednička glasanja na sjednicama skupštinskih odbora”, smatraju Demokrate.

Kako navode, po njima je demokratija je kad svi misle kao dio DF.

“E pa neće biti da je tako. Biće kako kažu svi, dogovorom, a ne kako kaže dio DF, zajedno sa DPS-ovim beogradskim prijateljima i poslovnim partnerima. Zamislite samo kakava je to partija ili koalicija kad svojim nekada nosiocima svojih izbornih lista koje su oni birali, Krivokapiću i Vukšiću, pokušavaju smjestiti lažnu aferu! Da nije tragično, da se ovo ne pokušava slomiti preko leđa izmučenih građana, zaista bi bilo smiješno”, dodaju u toj stranci.

Ukazuju i da su jedni „veliki zaštitnici Srba“, dok u praksi rade sve suprotno od onoga što pričaju, ne živeći niti jednu jedinu vrijednost velikog, mučeničkog srpskog naroda, koji je svijetu dao brojne velikane.

“Drugi su „veliki Crnogorci“, evo sve bogatiji, prosto „izgiboše“ u odbrani od „srpskog sveta“, dok već decenijama ti istinski krvnici Crne Gore nemilice pljačkaju, grabe, raznose i troše kao da sjutra u ovoj zemlji ne treba da postoji”, kažu Demokrate.

Demokrate poručuju da će ih pobijediti, ma sa koliko adresa da napadaju i ma koliko dugo to da potraje.

“Naša misija, naš zavjet je Crne Gora za sve njene ljude. I reći će vam milion puta kako su Demokrate populisti, kako nemamo stav „oko bilo čega bitnog“, kako „ne znamo koje smo vjere i nacije“ i slične idiotluke. A vi razmislite, zašto samo nama i našim saveznicima danas gore automobili , zašto samo nas danas napadaju, veoma sinhronizovano, i jedni i drugi”, zaključeno je iz Demokratske Crne Gore.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com