DOGOVORENA PODJELA VLASTI U KOLAŠINU: Martinović predsjednik Opštine - Volim Podgoricu

DOGOVORENA PODJELA VLASTI U KOLAŠINU: Martinović predsjednik Opštine

Vlast u Kolašinu naredne četiri godine činiće Demokrate i Ujedinjena, Demokratskog fronta, Evropa sad, Socijalističke narodne partije (SNP) i GP URA, navodi se u zajedničkom saopštenju tih političkih subjekata. Ranije je dogovoreno da predsjednik Opštine bude Vladimir Martinović iz Demokrata.

“Dogovoreno je da predsjednik Opštine bude iz redova Demokratske Crne Gore, prvi potpredsjednik Opštine iz Evrope sad, a drugi iz SNP-a, dok će predsjednik Skupštine opštine (SO) biti iz redova DF-a”, poručuju iz tih partija.

Kako navode vlast u Kolašinu počivaće na razvojnim temeljima.

“Kolašin će se graditi, kako bi infrastrukturno spremno dočekao investicioni bum koji ga čeka nakon otvaranja autoputa. Učinićemo sve da Kolašin postane evropska turistička destinacija što odavno zaslužuje”, piše u zajedničkom saopštenju budućih konstituenata kolašinske vlasti.

Na lokalnim izborima, održanim, 23. oktobra, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD) i nestranačke ličnosti osvojile su devet mandata.

Toliko odbornika u budućem sazivu lokalnog parlamenta imaće i lista Demokratske Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore.

U novom sazivu Skupštine opštine (SO) biće i četiri odbornika DF, po tri Pokreta Evropa sad i SNP, dva Grupe birača Momčilo Vukčević i jedan sa liste URA i slobodni građani jendog odbornika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com