DPS U PLJEVLJIMA SE OSIPA: “Pucaju praznom puškom”, nemaju većinu da smijene Golubovića

"Ali je izvesno da pucaju praznom puškom i neće imati većinu da ga smjene sa mjesta gradonačelnika. Već su dva odbornika DPS-a, promijenili stranu. Prema najavama minimum dva odbornika sadašnje skupštinske većine neće podržati njegovu smenu sa mjesta prvog čovjeka Pljevalja" kaže sagovornik VOP-a

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, čak i ako mu partijske kolege iz Demokratske partije socijalista uskrate povjerenje kako su najavili, najvjerovatnije će ostati nna čelu opštine do izbora koji se održavaju u maju ove godine.

Naime, prema informacijama VOP-a, ukoliko DPS inicira smjenu Golubovića,, neće imati većinu da to izglasa u lokalnom parlamentu, jer su poojedini odbbornici ove partije već “pretrčali” u drugi tim.

Podsjetimi, predstavnici Demokratske partije socijalista su se orketrirano obrušili na predsjednika Opštine Pljevlja iz ove partije, Igora Golubovića, zbog izjave koju je dao podgoričkoj Gradskoj televiziji u vezi grafita u ovom gradu.

Golubović je kazao da “grafiti nisu prekrečeni,  niti će biti” a potom dodao da je to neizvodljivo na izuzetno niskim temperaturama u ovom gradu. Nakon opšte osude iz svoje partije kazao je da je izjava istrgnuta iz kontesta, što su iz televizije odbacili kao mogućnost.

GOLUBOVIĆ: Grafiti nisu prekrečeni, niti će biti

DPS PLJEVLJA: Donijeta odluka o pokretanju procedure preispitivanja povjerenja Igoru Goluboviću

ZIROJEVIĆ: Golubović više nema podršku SD-a

Prema inframcijama upućeng sagovornika, u DPS je došla informacija da se Golubovć spremaa da promijeni partijsku knjižicu, pa je to, u stvari, razlog napada na njega, dok su murali “samo povod”.

Golubovć naime, prema pouzdanim informacijama, prelazi u partiju koju osnvaju ministar Milojko Spajić i premijer Zdravko Krivokapić, a to će učiniti i još najmanje dva odornniika DPS-a u pljevaljskom parlamentu.

“Poruka predsjednika opštine Pljevlja da će biti u DPS dok baštini građanske vrijednosti može biti poruka da će uskoro Golubović promijeniti partijsku člansku kartu. U Pljevljima njega i bivšeg gradonačalnika i poslanika DPS- Filipa Vukovića već sele u URU, mada je po poslednjim izjavama bliži stavovima koje zastupa premijer Krivokapić”, kaže upućeni sagoornik VOP-a.

Možda, kako dodaje, Golubovića oni koji du mu se “do juče dodvoravali” i izbace iz DPS-a.

“Ali je izvesno da pucaju praznom puškom i neće imati većinu da ga smjene sa mjesta gradonačelnika. Već su dva odbornika DPS-a, promijenili stranu. Prema najavama minimum dva odbornika sadašnje skupštinske većine neće podržati njegovu smenu sa mjesta prvog čovjeka Pljevalja. Kada je u pitanju sadašnja opozicija ne pada im na pamet da Pljevlja uvedu u vanredne izbore, nekoliko mjeseci pred redovne”, kaže naš sagovornik iz Pljevalja.

Kaže da je već simptomatično da se neki “skandalozni grafit pojavi” pojavi kada “prijeti opasnost da neko od DPS finansijera ili uživaoca privilegija, bivše vlasti dođe u opasnost”.

“Prošli put, odmah nakon pobjede tadašnje opozicije u Crnoj Gori, grupa dobro upućenih aktivista pokušala je već 2. septembra da stvori nemir. Kamenovana su prostorije Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima, ispisani grafiti Srebrenica 92, Selite se Turci…..Čak je i prepirka dva građanina islamske vjeroispovjesti, od kojih je jedan predsjednik mladih lokalnog SD-a, od strane dijela medija ispao nacionalistički napad.

Kasnije je Specijalno državno tužilaštvo podiglo krivičnu prijavu protiv trojice Pljevljaka – Igora Terzića (34), Nemanje Novakovića (31) i Daneta Vraneša (24), koji je u bjekstvu, zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, zbog sumnje da su nakon izbora 30. avgusta ispisivali po Pljevljima grafite sa prijetećim porukama muslimanskom i bošnjačkom stanovništvu. Inače ovi Pljevljaci bili su učesnici čuvenog patriotskog skupa u Podgorici, na kom se istakla Jadranka Barjaktarović, a koji niko nije organizovao”, navodi ovaj Pljevljak.

Dodaje da se sada “desio slučaj sa bananama u magacinu “Volija””, a odmah nakon toga usljedili su razni, burni dgađaji koji su tu priču gurnuli u drugi plan, među kojima i “slučaj grafiti” u Pljevljima.

“Čudno je da je sporni grafit prekrečen od strane lokalne “Čistoće”, već odavno, ali nikne novi. I naravno, pojavi se Gradska TV iz Podgorice da brine o Pljevljacima. Njihov uranak izazove lančane reakcije i banane se zaborave. Inače u Pljevljima odavno, kao i u svakoj drugoj sredini, niču grafiti sa nacionalističkim porukama i nije tačno da su samo Srbi negativci u toj priči. Negativci su bili i oni drugi. Bilo je tu “Srbe na Vrbe” UČĶ, Selite se Srbi, a bilo je i onih sa druge strane. I na žalost biće ih još dok je desničara kojima se sada pridružio i DPS”, zaključuje naš sagovornik.

M.K.

loading...

2 komentara

  1. A lot of thanks for all your hard work on this website. Kim delights in setting aside time for investigations and it’s really easy to see why. We all learn all regarding the dynamic tactic you make sensible suggestions by means of the website and in addition foster participation from people on that topic then our own princess is actually discovering so much. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You have been carrying out a wonderful job.

  2. I don’t accept as true with this particular blog post. Nonetheless, I did searched with Google and I’ve found out that you’re correct and I seemed to be thinking in the wrong way. Carry on publishing top quality articles like this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com