Gorčević: Međuvladina konferencija nagrada za ostvarene rezultate i podstrek za nove uspjehe - Volim Podgoricu

Gorčević: Međuvladina konferencija nagrada za ostvarene rezultate i podstrek  za nove uspjehe

 „Sigurni smo da će naši evropski partneri prepoznati da Crna Gora ima kredibilnu i proevropsku Vladu i jaku parlamentarnu većinu koja će se odazvati svim izazovima kada su evropske integracije u pitanju i Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju“, poručila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević povodom potvrde o održavanju petnaeste Međuvladine konferencije Crne Gore i Evropske unije.

Iz Savjeta Evropske unije je najavljeno da će 29. januara u Briselu biti održana petnaesta Međuvladina konferencija Crne Gore i Evropske unije.

Ministarka Gorčević kaže da će delegaciju Crne Gore na Međunarodnoj konferenciji predvoditi premijer Milojko Spajić i da će to biti prilika da predstavimo sve što je Vlada, ali i parlamentarna većina uradila za ova dva i po mjeseca.

„Sigurna sam da će, nakon dvije godine, Međuvladina konferencija biti prilika da predstavimo Mapu puta kada su evropske integracije u pitanju,  ali i predstavimo i ono što je urađeno za dva i po mjeseca rada 44. Vlade“, kazala je Gorčević.

Delegacija Crne Gore će na Međuvladinoj konferenciji, gdje će se sastati sa ministrima vanjskih poslova država članica, predstaviti Mapu puta za ispunjenje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, aktuelno stanje procesa pregovora, prioritete u vladavini prava, kao što su imenovanja u pravosuđu, strategija reforme pravosuđa i izmjene zakona. Daće i presjek stanja kada je riječ o rezultatima Reforme javne uprave, gdje su planirane izmjene i donošenje niza zakona. Govoriće i o ekonomskim kriterijumima, a poseban osvrt imaće na uspjehe koje smo postigli u poglavljima 5 – Javne nabavke, 18 – Statistika i 32 – Finansijki nadzor.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com