Svirepim ubicama iz Berana po 40 godina zatvora!

Apelacioni sud Crne Gore duplirao je kazne Vesku Agoviću i Alenu Piljeviću zbog ubistva Meha Agovića.

Kako je saopšteno, Apelacioni sud preinačio je sa 20 na 40 godina zatvora presudu Alenu Piljeviću (23) i Vesku Agoviću (25) iz sela Gornja Vrbica, kojom ih je zbog svirepog ubistva Meha Agovića (38) iz istog mjesta osudilo vijeće sudije Jokana Varagića u Višem sudu u Bijelom Polju.

U odluci Apelacionog suda navodi se da je ovo krivično djelo izvršeno u najpogubnijem obliku i da jedino sa kaznama zatvora u trajanju od po 40 godina se može ostvariti opšta i posebna svrha kažnjavanja.

Dodaje se da je prilikom preinačavanja odluke o kazni ovaj sud imao u vidu i stepen krivične odgovornosti optuženih, brojnost krivično-pravnih radnji za koje su optuženi oglašeni krivim i kontinuirani karakter istih, način izvršenja krivičnog djela od strane optuženih, koje radnje izvršenja su naročito okrutne, njihovo hladnokrvno, smišljeno i proračunato ponašanje.

Prema optužnici, okrivljeni su  22. februara 2014. godine, dva dana prije nego što je tijelo otkriveno, počinili teško ubistvo iz koristoljublja, nakon što su Mehu Agoviću zadali više udaraca držalom sjekire po glavi i tijelu od kojih je on preminuo.

Kritičnog dana kada je na svirep način ubijen, od  njega je otuđeno oko 2.400 eura namijenjenih isplati drugim licima po raznim osnovama, kao i čekove za socijalnu pomoć.

Inače, pokojni Meho je živio sam, roditelji su mu umrli i nije imao braće i  sestara.

Vrijeme je provodio u Petnjici gdje se zbližio sa tamošnjim poštarima, koji su mu često davali penzije i socijalna davanja da raznese rođacima i komšijama, da oni ne bi išli prema udaljenim selima.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button