“I ova Vlada švercuje cigarete, neko u vrhu vlasti uzima novac od švercera”

Sve najave Dritana i Krivoga da ova Vlada neće dozvoliti šverc cigareta preko Luke Bar su bile samo prazne priče, lažavine i jeftini najprimitivniji marketing, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

“Sve odluke Vlade i Uprave prihoda i carine povodom statusa cigareta u skladištu Slobodne zone u Luci Bar idu u prilog švercerima i samo dodatno olakšavaju i ubrzavaju šverc”, naveo je Medojević i dodao da su cigarete i ranije, a i sada švercovane jer su u Crnoj Gori pravljeni lažni papiri pomoću kojih su šverceri cigarete transportovali preko granice.

On je ocijenio kako je, očigledno da su šverceri uspjeli da se nagode sa Krivim i Dritanom i da će se šverc cigareta nastaviti još većim intezitetom.

“I dalje nema elektronske evidencije, video nadzora, u skladišta ulaze neovlašćena lica, robom se manipuliše bez prisustva carinika”, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, ovaj problem se rješavao jednostavnom carinskom pratnjom kamiona sa cigaretama, provjerom plombi na kamionima i kontrolom kamiona na izlazu iz zemlje.

“Dovoljno je prekontrolisati sadržaj kamiona, utvrditi da se količine cigareta poklapaju sa dokumentacijom i provjeriti da li su u pratećoj dokumentaciiji i carinskoj deklaraciji navedene cigareta ili nijesu”, rekao je Medojević.

Kako je naveo, ako se u papirima navodi npr. plastika, a u kamionu su cigarete, odmah se zaplijenjuje roba, pokreće carinski i krivični postupak protiv vlasnika firme i odgovornih lica, i kazao da je, “tu kraj priče, vrlo jednostavno”.

“Velike pare su u pitanju, a vidimo da ljudi u vrhu ove vlasti i njihovi članovi porodica, veoma vole pare, luksuz i moć”, zaključio je Medojević.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com