KALUĐEROVIĆ PRIZNAO DA JE UBIO PEJOVIĆA: Pucao nakon prijetnji da će mu zapaliti djecu

Pred Višim sudom u Podgorici Ivica Kaluđerović, optuženi za ubistvo komšije Mitra Pejovića 22. decembra prošle godine, juče je priznao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti, ističući da je to uradio jer mu je pokojni oštećeni prijetio da će mu zapaliti djecu, prenose Dnevne novine.

“Nakon Mitrovih riječi “Udarićemo ti na đecu. Đecu ćemo ti zapaliti” nesvjesno sam izvadio pištolj i pucao u njega dva puta. Da li sam kriv za Mitrovo stradanje, kažam da jesam. Ali molim vas, želim da shvatite ako je to uopšte važno da u tome ima i Mitrove krivice kroz prijetnje upućene mojoj djeci koje sam shvatio ozbiljno kao i moje stanje nakon paljenja automobila. Ne želim da se ovaj iskaz smatra kao neko pravdanje jer sam svjestan da je neko zbog mene izgubio oca, brata, supruga i sina. Bog mi je svjedok da nisam želio da ubijem Mitra”, naveo je okrivljeni Kaluđerović u odbrani.

On je juče izrazio saučešće porodici pokojnog oštećenog, i naveo da su neistinite priče da je bio u sukobu i Pejovićem.

“Jedina je istina da sam Mitru dugovao 900 eura. Četiri mjeseca prije kritičnog događaja kupio sam od njega pištolj za 500 eura kako bih zaštitio porodicu s obzirom da mi je nekoliko mjeseci ranije zapaljen automobil. Tim pištoljem sam unesrećio i njega i sebe. Mitar mi je prodao i pet grama kokaina za 400 eura. Dogovor je bio da mu taj novac vratim za mjesec, ali sam tadašnji boravak u Hrvatskoj prolongirao”, naveo je Kaluđerović, dodajući da je pokušavao Mitra da obavijesti o tome li je bio nedostupan.

Kako je naveo, noć prije ubistva na Viber su mu stizale poruke od pošiljaoca “Srbin”, a nakon nekoliko poruka zaključio je da je to Mitar.

“Tražio je da se vidimo, rekao sam da ga čekam ispred kuće. Parkirao sam se kod fabrike 19. decembar i između kuća došao u moje dvorište kada sam vidio dvojicu ljudi ispred kapije. Javio sam se, Mitar se odazvao i došao do mojih ulaznih vrata dok je drugo lice ostalo na ulici čekajući. Još dok je prilazio počeo je povišenim tonom i galamom da mi prijeti i da traži da mu vratim novac. Rekao sam da ću mu dati novac u ponedjeljak, i ponudio auto kao garanciju, na šta mi je rekao “boli mene za to k…., sad ćeš vidjeti šta će ti se desiti. Nećemo ti paliti auto, udarićemo ti najmilije”. I dalje sam pokušavao da ga smirim i pitao “šta mu znače te riječi”. Ponovio sam da ću mu novac vratiti u ponedjeljak, ali on mi je odgovorio “na djecu ćemo ti udariti, djecu ćemo ti zapaliti” Kada sam to čuo izvadio sam pištolj i pucao prema njemu dva puta”, ispričao je Kaluđerović i dodao da je narednog jutra saznao da je Mitar podlegao povredama, zbog čega je pomišljao da digne ruku na sebe.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button