KNEŽEVIĆ O SLUČAJU OPOZIVA MINISTRA LEPOSAVIĆA: Riječ je o platformi da se Srbi obilježe kao genocidan narod

Povodom odluke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da pokreće proceduru opoziva ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića povodom izjave o Srebrenice, oglasio se i jedan od lidera demokratskog fronta Milan Knežević.

 

On je u uključenju uživo za Kurir televiziju rekao da je ovo još jedan u nizu pogrešnih poteza predsjednika Vlade Krivokapića, za koje kaže da su do sada uglavnom bili na spoljnopolitičkom planu, a od sada i na unutrašnjem.

“To najbolje govori o tome u kakvoj se krizi nalazi Vlada Zdravka Krivokapića i ne radi se o toliko personalnom problemu, već jednoj ideološkoj platformi koja je pod pritiskom ambasada i antisrpskih elemenata i u medijima i u opoziciji i u samoj državi Crnoj Gori htjela da stvori jedan novi narativ i novu platformu o Srbima kao genocidnom narodu koji je najodgovorniji za ono što se dešavalo za vrijeme građanskog rata u bivšoj SFRJ”, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je na ovaj način dodatno iznevjerio očekivanja građana koji su ga 30. avgusta podržali i očekivali od njega da će raskrstiti sa spoljnopolitičkim i ideološkim sadržajima koje je promovisao Milo Đukanović.

“U ovom trenutku ne možete napraviti razliku između spoljne politike Vlade Duška Markovića i Mila Đukanovića i nažalost Vlade Zdravka Krivokapića”, zaključio je Knežević.

Crnogorski političar naglasio je da su po njegovom shvatanju, stavovi Krivokapića zabrinjavajući jer, kako kaže, govore o tome da Vladom ne upravljaju Krivokapić i ministri, već zapadne ambasade.

Da podsjetimo, Leposavić je na sjednici crnogorskog parlamenta 24. marta, odgovarajući na poslaničko pitanje da li je, kao ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid, rekao da ne može da prizna ili ne prizna događaj „o kojem nema saznanje“.

„Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi“, izjavio je ministar Leposavić.

(Kurir)

loading...

1 komentar

  1. Za sve ovo sto je Krivokapič učinio je njegova neoprostiva greška i da Krivokapic pod hitno trba da podnese ostavku jer i ovsko on odi Crnu Goru u sunovrst. Nije on sposoban da vidi Vladu ger je on obična pizda!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button