KRIVOKAPIĆ: Temeljni ugovor sa SPC ne može da izađe izvan okvira Ustava i zakona

Odgovarajući na pitanje u vezi sa Temeljnim ugovorom sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovio da će biti poznat čim se usaglasi.

“Pitao sam brojne advokate kakva je praksa da neko neku radnu verziju daje na uvid javnosti. Znam da se Crna Gora potpuno oslobodila, ali i u toj slobodi moraju da postoje određena ograničenja, koja su poptuno jasna i proceduralno definisana. Do sada se nikada nije postavljalo pitanje, pa ni ugovor sa kineskom stranom, vezano za autoput nije zaokupljivao toliku pažnju javnosti, koliko ovaj ugovor koji je najklasičniji ugovor i ne može da izađe izvan okvira Ustava i zakona”, rekao je Krivokapić i poručio da će  Vlada, ne samo tužilačke zakone, već sve što budu radili u budućem periodu, raditi sa evropskim partnerima.

“To smo uradili i na prethodnoj sjednici Vlade kada je Sudski savjet trebalo da doživi samo jednu kozmetičku promjenu, mi smo odlučili da konsultujemo evropske partnere i uz njihovu saglasnost uradimo i taj dio posla”, kazao je Krivokapić.

Varhelji je ponovio da Crna Gora i Srbija treba da imaju dobre odnose.

Nije želio da komentariše odluku Vlade da ne povuče odluku o proglašenju ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button