LIJEŠEVIĆ PODNIJELA KRIVIČNU PRIJAVU: Carević pokušao da me natjera da pod prinudom pečatiram, mijenjane brave, ukradena dokumentacija…

Rad Turističke organizacije Opštine Budva (TOB) blokiran je od 11.11.2021. godine kada je kao što je javnost već upoznata predsjednik Opštine (Marko Carević, predsjednik Opštine Budva) sa saradnicima ušao u prostorije TOB i pokušao da me kao direktoricu natjera da pod prinudom pečatiram dokumentaciju sa nelegitimne Skupštine TOB nelegitimne sjednice Izvršnog odbora TO Budva, saopštila je danas direktorica TOB Maja Liješević.

“Budući da se u svom radu vodim isključivo Zakonom i Statutom Organizacije kojom rukovodim, kao i u ovom slučaju nalazima nadležnog ministarstva u kojima se navodi da tzv. sjednica Skupštine TOB- a “nije sazvana ni održana u skladu sa Zakonom” , odbila sam da učestvujem u nelegitimnim radnjama, te istog dana podnijela krivičnu prijavu protiv lica koja su na protivpravan način od tog dana praktično okupirali prostorije TOB. Pored toga, istog dana obaviještena sam od strane zaštitarske firme koja vrši zaštitu prostorija TOB u TQ Plazi da se u popodnevnim časovima nakon završetka radnog vremena, u prostorijama nalazi više lica, kada i dolazi do nasilnog mijenjana brava na vratima, što je takođe prijavljeno Centru bezbjednosti Budva”, istakla je Liješević.

Ona je dodala da su događaji kulminirali u noći 12.11.2021. godine, kada je kako tvrdi Liješević zaštitarska služba evidentirala alarm u prostorijama TOB i kada su na kamerama evidentirana tri lica koja su, pod okriljem noći, ušla u prostorije TOB te, kako to proizilazi iz pisanog izvještaja zaštitarske službe, iz prostorija iznijela određenu dokumentaciju.

“Predmetnom prilikom nisu obijene brave na vratima TOB već su ova lica imala ključeve što je, pretpostavljam, u vezi sa ranije prijavljenim događajima koji se tiču neovlašćene zamjene brava na prostorijama TOB. Međutim, iz navedenog proizilazi sumnja da se radi o kriminalnim aktivnostima iz razloga što je dokumentacija otuđena pod okriljem noći, bez svijetla u prostorijama, već su lica koristila lampe na svojim mobilnim telefonima. Očigledno je da su ova lica znala da je to što rade nedozovljeno čim su to radili pod okriljem noći i nisu uključivali svijetlo. Takođe, prema izvještaju sa nadzornih kamera ova lica su se zadržala u prostorijama TOB ukupno oko 10 minuta, što znači da su ove radnje sprovedene u žurbi”, rekla je Liješević.

Ona je kazala da prema informacijama koje je dobila “postoji sumnja da su u pitanju N.J. (šef kabineta predsjednika Opštine), N.M. (na nezakonitoj sjednici Skupštine TOB izabran za predsjednika Izvršnog odbora TOB) i D.B. (načelnik Službe zaštite i spašavanja Budva)”.

“Ukoliko se zaista radi o ovim licima, nijedno od njih nema pravni osnov da boravi u prostorijama TOB van radnog vremena, a posebno ne da oduzima određenu dokumentaciju. I o ovom događaju takođe su obavješteni Centar bezbjednosti Budva i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, od kojih sam zahtijevala da se nesporno utvrdi identitet lica i ustanovi šta su i po čijem nalogu iznijeli iz prostorija TOB-a, dok je zaštitarska firma na osnovu naloga tužioca izuzela i predala CB-u Budva snimak ovog incidenta”, zaključila je Liješević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com