Luka Bar donirala Domu zdravlja opremu vrijednu 60 hiljada eura

Luka Bar AD donirala je Domu zdravlja u tom gradu opremu vrijednu 60 hiljada eura. Riječ je o ginekološkom aparatu za ultrazvuk, porođajnom stolu i uređaju za elektroterapiju.

“Na ovaj način je kompletirana terapijska procedura fizioterapije, odnosno fizikalne terapije. Sa druge strane, izuzetno vrijedna i važna donacija odnosi se na ultrazvučni aparat za ginekologiju koji će koristiti Domu zdravlja Bar, a porođajni sto će biti ustupljen Opštoj Bolnici Bar, odnosno odjeljenju ginekologije”, objasnila je ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović.

Ona je zahvalila direktoru i Odboru direktora Luke Bar i pozvala sve ostale društveno odgovorne kompanije koje imaju slične mogućnosti da ulažu u zdravstveni sistem naše države.

“Moja osnovna intencija je maksimalno unapređenje javnog zdravstva Crne Gore i poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga svim građanima i građankama Crne Gore bez obzira gdje oni žive ili gdje se nalaze”, naglasila je ministarka zdravlja.

Direktor DZ Bar, Vuk Vujović je kazao da na današnjoj donaciji mogu da pozavide i veće bolnice.

“Na ovaj način uzdižemo kvalitet usluga primarne zdravstvene zaštite na viši nivo”, naveo je Vujović.

Izvršni direktor Luke Bar, Ilija Pješčić najavio je da će ova kompanija i ubudće da pomaže zdravstvenem sistemu ali i drugim subjektima u gradu.

Predsjednica Odbora direktora, Slađana Perišić očekuje da će, zahvaljujući ovoj donaciji, DZ Bar lakše i efikasnije obavljati svoje zadatke.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com