MEDOJEVIĆ: Vukšić ne može istovremeno biti šef ANB-a i advokat kavačkog klana

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejan Vukšić ne može istovremeno da bude na toj funkciji i adbokat kavačkog klana. On je na Facebook-u napisao da je Vukšić godinama bio advokat od povjerenja jednom od ključnih ljudi kavačkog klana.

“Ako znamo da je kavački klan osnovan i logistički podržan od ANB-a, izvlačim logički zaključak da je ANB preporučio advokata Vukšića kavačkom klanu. Sve je to legitimno. Ali gdje je granica između legitimnih advokatskih usluga i nezakonitog i kriminalnih savjetovanja”, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, advokati narko-klanova često optuživani pred sudovima SAD, Italije, Meksika kao članovi narkokartela.

“Problem je ako je Vukšić kao sef ANB kontaktirao šefove kavačkog klana i davao im povjerljive informacije koje im pomažu u sakrivanju od organa države Crne Gore ili u lociranju njihovih konkureneta i neprijatelja”, istakao je Medojević.
 
U svakom slučaju ANB je, ističe, morala dati bezbjednosnu procjenu premijeru Zdravku Krivokapiću, prije njegove odluke da imenuje Vukšića za v.d. šefa Agencije. Dodaje da je očigledan konflikt interesa i bezbjednosna prijetnja i smetnja za njegovo imenovanje.
 
“Vukšić ne može istovremeno biti i šef ANB i advokat kavačkog klana”, zaključio je Medojević.
loading...

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com